Chicken with dried fruit/Pollo con ciruelas y orejones
Continuant amb la fruita seca, aquest pollastre tan senzill de fer, si bé cal una estona per a la cocció. És una versió d'una recepta de pollastre a la cassola que vaig aprendre de la Txell. Com més estona deixeu coure i reduir el suc, més ben confitat i bo us quedarà.
Ingredients: (per a 3-4 persones)
- 1/2 pollastre tallat a octaus
- una mica d'oli d'oliva
- sal i pebre mòlt
- 2 cebes mitjanes
- 10 prunes seques
- 10 orellanes d'albercoc
- 1 vas gran de brou de pollastre
- 1 copa d'algun cul d'ampolla de vi o de cava
- farigola, romaní i llorer
Preparació:
Salpebreu el pollastre i poseu-lo a rossejar a la cassola amb una mica d'oli i el foc alt per les diferents bandes (si teniu cuina de gas i podeu utilitzar cassola de fang, millor). Un cop el pollastre s'hagi torrat una mica, afegiu-hi la ceba pelada i tallada a grills, per entendre'ns, i els grans d'all pelats. Quan la ceba s'hagi daurat i estovat una mica, afegiu-hi la farigola, el romaní, el llorer, el vas de vi o cava, el vas de brou, les prunes i les orellanes . Deixeu-ho tapat fent xup-xup durant una hora, donant-li la volta en algun moment. La darrera mitja hora o 20' deixeu-lo coure destapat per anar reduint el suc.
Aquests plats són ideals per ara l'hivern, amb la fruita seca i la salseta per sucar pa...
ResponEliminaPensàvem fer aquesta recepta per Nadal per 4 persones. Per quantes persones és la recepta? Gràcies!
Elimina