.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 30 de gener del 2010

Salsa de poma

Apple sauce/ Salsa de manzana
Aquesta salsa de poma, amb un toc lleugerament àcid, és adequada per acompanyar plats de carn. La seva elaboració és molt senzilla i es pot fer amb relativament poca estona.


Ingredients:
  • 4 pomes
  • 100 ml d'aigua o més
  • 3 cullerades de sucre moreno
  • unes gotes de suc de llimona (opcional)
  • canyella en pols
  • sal i pebre
Preparació:
Peleu les pomes, talleu-les a dauets, i poseu-les en un pot al foc juntament amb l'aigua, el sucre, i la canyella en pols. De per si, la salsa de poma ja és lleugerament àcida segons la poma que feu servir, però si us agrada encara més àcida, podeu afegir-hi una mica de suc de llimona.

Deixeu-ho coure a foc baix durant uns 15 minuts, fins que veieu que la poma s'estova i es desfà. Durant la cocció, aneu remenant i observant si falta aigua per afegir-ne de mica en mica perquè no s'enganxi la poma. Afegiu-hi sal i pebre al vostre gust i finalment passeu-la pel minipímer per obtenir una salsa fina.

Es pot consumir freda o calenta, com a acompanyament de la carn. Si us en sobra, es guarda uns dies a la nevera.

6 comentaris:

  1. M'encanta aquesta salsa de poma per acompanyar carn... a vegades també hi poso una ceba caramel·litzada ben fineta... també hi queda molt bé ;)

    ResponElimina
  2. Tens raó, Gemma, amb ceba queda ha de quedar molt bona i gustosa. La ceba és una molt bona base per molts plats i salses. Aquesta vegada he fet una versió senzilla, ràpida i lleugera.

    ResponElimina
  3. hola, si hi afegeixes ceba ramellitzada, també la passes pel minipímer junt amb la poma?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo la passaria pel minipîmer, però ja saps que sobre gustos...

      Elimina
  4. hola!!! jo la salsa de poma la faig amb ceba caramel.litzada, poma, sal pebre, un puntet de sucre i com a toc final, un raig de licor CALVADOS. un cop fred, tot cap al minipimer.

    ResponElimina