.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 19 de maig de 2012

Verdures al forn

Oven-baked vegetables / Verduras al horno
Per bé que a Catalunya tenim la nostra incomparable escalivada, deixeu-me que us presenti aquestes verdures al forn extretes d'un llibre de cuina de la biblioteca (Sí! A les biblioteques hi ha llibres, a més del wi-fi!). Ja us ho dic: no tenen res a veure amb l'escalivada (només tenen en comú que es couen al forn igualment). L'avantatge és que t'estalvies aquella feina tan feixuga de pelar els pebrots i companyia.


Es tracta d'un plat que tant pot ser un primer, com un acompanyament d'una carn.

Ingredients (segons la mida):
  •  2 o 3 pastanagues 
  • 1 carbassó
  • 1 pebrot vermell
  • 1 albergínia
  • 1 ceba mitjana
  • 2 o 3 patates 
  • una cabeça d'alls
  • oli d'oliva
  • sal
  • pebre
  • Farigola, romaní... o julivert fresc
Preparació:
Preescalfeu el forn a 200ºC de dalt i de baix.
És important l'ordre de col·locació de les verdures a la cassola per tal de garantir que la cocció és l'adequada per a cada verdura.

En una cassola apta per anar al forn, escampeu-hi un fons de pastanaga pelada i tallada a tires o rodanxes.
A sobre, feu-hi un pis de carbassó prèviament rentat i tallat a rodanxes de mig cm aproximadament (amb pell).
Després peleu la ceba  i talleu-la a tires o rodanxes per repartir-la per damunt del carbassó.
A continuació, renteu el pebrot i feu un altre pis amb les seves tires o rodanxes.
Després procediu amb l'albergínia igual que haureu fet amb el carbassó.
Peleu els alls i escampeu-los sencers per damunt de l'albergínia.
Finalment, peleu les patates i talleu-les també a rodanxes de mig cm.
Amaniu-ho bé amb oli del setrill i assaoneu-ho per damunt amb sal, pebre i les herbetes escollides (no en aquest moment, si escolliu el julivert).
Finalment, enforneu-ho durant una hora tapat (sobretot!) un cop el forn hagi assolit la temperatura indicada.
No us espanteu perquè sembli una feinada. Tot al contrari, quan ho tens per mà, la preparació és ràpida. I, mentre dura l'hora de cocció, podeu anar fent una altra activitat (això sí: poseu-vos el rellotge de cuina que no us passi el temps!).
Un cop cuit, escampeu-hi pel damunt el julivert fresc picat (si aquesta era la vostra opció, enlloc de la farigola, romaní...).

Au, espero que us agradi!

7 comentaris:

  1. M'encanten les verdures al forn però avui he après que les hi puc posar en una cassola, sempre ho feia en una safata.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Me n'alegro! Però que sigui prou fonda perquè t'hi càpiguen tots els pisos de verdures i, sobretot, cou-ho ben tapat!

      Elimina
  2. M'has donat una bona idea per sopar. Jo acostumo a fer-me-les més a la planxa.
    Una abraçada!
    Eduard.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que t'agradessin les verduretes al forn...

      Elimina
  3. saveu si les tapadores de vidre amb la nansa de pasta de les cassoles castey poden anar al forn?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, jo diria que aquestes nanses de pasta no aguanten l'escalfor. Pots tapar-ho amb paper d'alumini.

      Elimina
    2. Si tambe tens rao .Gracies

      Elimina