.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimarts, 11 de maig de 2010

Pollastre a la cassola amb tomàquet i ceba

Kitchen at casserole with tomato and onions/ Pollo a la cazuela con tomate y cebolla
Aquesta és la versió original del pollastre a la cassola que vaig aprendre de la Txell (la meva cunyada), si bé l'autèntica recepta original és feta amb una cassola de fang. En moltes cases ja no tenim cuina de gas i, per tant, hem de prescindir a la força de les cassoles tradicionals de fang i utilitzar les modernes cassoles d'alumini fos o similars.


Aquesta recepta permet múltiples variacions, una de les quals és el pollastre amb prunes i orellanes que vaig fer ja dies enrere. En aquest cas que us presento, es tracta d'un plat una mica més lleuger.

Ingredients:
  • un pollastre tallat a octaus
  • 3 tomàquets mitjans madurets
  • 2 cebes mitjanes
  • 6-8 grans d'all
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • el suc de dues taronges
  • una copa de vi
  • una tassa de brou
  • una mica de sucre
  • llorer, romaní, farigola...
Preparació:


Salpebreu el pollastre i daureu-lo a la cassola amb una mica d’oli. Afegiu-hi els tomàquets tallats per la meitat o a quarts, les cebes pelades i tallades a quarts, els grans d’all pelats el suc de dues taronges, una mica de sucre, les herbes, el brou i el vi. Deixeu-ho coure a foc mig i tapat al principi .Aneu-ho remenant de tant en tant. Si cal, afegiu-hi més brou de pollastre. Tot plegat, deixeu-ho coure durant uns 3/4 d'hora o més,  la darrera mitja hora destapat si voleu que es vagi reduïnt el suc.


Podeu servir-lo com a plat únic acompanyat d'una mica d'arròs blanc o bé com a segon plat.

2 comentaris:

  1. M'encanta el teu bloc i la teva cuina! Aquest pollastra sembla deliciós

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies. Me n'alegro que t'agradi el bloc, i espero que provis el pollastre.

      Elimina