Aquesta és una manera de cuinar el peix, en aquest cas, el lluç, ben senzilla, ràpida, i saludable. És un plat molt lleuger, ideal per a dietes d'aprimament. Es pot coure al forn o al microones, tot i que jo us explicaré la segona opció. Si ho voleu fer al forn, l'haureu d'engegar una estona abans per a que s'escalfi i també tardarà una mica més en coure's, i per tant, la recepta perdrà un dels seus atributs que és la rapidesa (i també l'estalvi energètic!).
Ingredients:
- 1 o 2 tallets de filet de lluç sense espines per persona
- herbetes i espècies (alfàbrega, farigola, romaní i curri, per exemple)
- 1 rajolí d'oli d'oliva
Si el lluç és congelat i sou previsors, poseu-lo a descongelar unes hores abans a la nevera, si no, descongeleu-lo al microones (uns 4-5 minuts en la posició de descongelar, fins que estigui descongelat).
Col·loqueu els filets en un recipient apte per anar al microones amb tapa (de pyrex o de silicona, d'aquests per a coure a la papillota). Condimenteu el lluç amb les herbetes i espècies al vostre gust,i un rajolí d'oli.
Tapeu-ho o coeu-ho al microones amb la potència màxima durant 1-2 minuts, depenent del gruix del tall de lluç. Tingueu en compte que per a cuinar al microones, si no es coneix amb exactitud el temps de cocció, cal anar aturant l'aparell i observar. Potser us calgui una mica més d'estona.
A mi m'agrada molt cuinar al micrrones, és una forma molt saludable de cuinar sense greixos. I amb el gustet de les herbetes, ha de quedar molt aromàtic.
ResponEliminaJo tot just n'estic aprenent, però espero anar provant cosetes noves per anar-les comapartint...
ResponElimina