.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 13 de febrer de 2010

Pastís de músic

Dried fruit cake/ Pastel de fruta seca

Per l'aniversari del pare, que sempre queda una mica eclipsat perquè és el dia de Reis, aquest any vaig  fer el pastís de músic del llibre Us espero a taula, de la Gemma Lienas. La Gemma de La cuina de casa ja l'havia fet dies enrere i vaig pensar que l'havia de provar. Ve a ser una quiche dolça de fruita seca.

Ingredients:
  • 1 làmina de pasta de full
  • 100 g de panses de Corint
  • 100 g d'orellanes de préssec
  • 100 g d'orellanes d'albercoc
  • 200 g de figues seques
  • 100 g d'ametlles filades (i una mica més en làmines per decorar, si voleu)
  • 1 rajolí de conyac
  •  3 ous
  • 15 cl de crema de llet
  • 50 g de sucre
Preparació:
En primer lloc,  remulleu les panses una estona amb una mica d'aigua calenta i conyac. Mentrestant, estireu, si cal, la pasta de full amb el corró (poseu farina en el marbre i en el corró perquè no se us enganxi). Poseu-la en el motlle, retalleu-ne les vores que sobrin (o doblegueu-les), i punxeu el fons de la pasta amb una forquilla. Mentrestant, guardeu-la a la nevera.

Per altra banda, bateu la crema de llet i afegiu-hi els ous i el sucre.
Repartiu la fruita seva damunt la pasta de full del motlle i al damunt aboqueu-hi la crema de llet batuda amb els ous i el sucre. Podeu escampar-hi a sobre un grapat d'ametlla en làmines, al vostre gust.

Enforneu-ho, amb el forn ja calent, a 170ºC durant uns 30 minuts.

2 comentaris:

  1. Fàcil de fer i molt bo. Segur que el teu pare va quedar encantat amb aquest pastís. Felicitats a tots dos!

    ResponElimina
  2. Sí, molt bo, tot i que per la seva densitat calòrica, s'ha de menjar sol o bé després d'un àpat lleuger. De totes maneres, si en queda, també és exquisit el dia següent.

    ResponElimina