
Per l'aniversari del pare, que sempre queda una mica eclipsat perquè és el dia de Reis, aquest any vaig fer el pastís de músic del llibre Us espero a taula, de la Gemma Lienas. La Gemma de La cuina de casa ja l'havia fet dies enrere i vaig pensar que l'havia de provar. Ve a ser una quiche dolça de fruita seca.
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 100 g de panses de Corint
- 100 g d'orellanes de préssec
- 100 g d'orellanes d'albercoc
- 200 g de figues seques
- 100 g d'ametlles filades (i una mica més en làmines per decorar, si voleu)
- 1 rajolí de conyac
- 3 ous
- 15 cl de crema de llet
- 50 g de sucre
Preparació:
En primer lloc, remulleu les panses una estona amb una mica d'aigua calenta i conyac. Mentrestant, estireu, si cal, la pasta de full amb el corró (poseu farina en el marbre i en el corró perquè no se us enganxi). Poseu-la en el motlle, retalleu-ne les vores que sobrin (o doblegueu-les), i punxeu el fons de la pasta amb una forquilla. Mentrestant, guardeu-la a la nevera.
Per altra banda, bateu la crema de llet i afegiu-hi els ous i el sucre.
Repartiu la fruita seva damunt la pasta de full del motlle i al damunt aboqueu-hi la crema de llet batuda amb els ous i el sucre. Podeu escampar-hi a sobre un grapat d'ametlla en làmines, al vostre gust.
Enforneu-ho, amb el forn ja calent, a 170ºC durant uns 30 minuts.
Fàcil de fer i molt bo. Segur que el teu pare va quedar encantat amb aquest pastís. Felicitats a tots dos!
ResponEliminaSí, molt bo, tot i que per la seva densitat calòrica, s'ha de menjar sol o bé després d'un àpat lleuger. De totes maneres, si en queda, també és exquisit el dia següent.
ResponElimina