.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 11 de desembre del 2009

Confitura de pebrot vermell

Red pepper preserve/ Confitura de pimiento rojo
                                       

Comencem amb les confitures. Ja fa dies que, xafardejant pels blogs del ciberespai, vaig topar amb aquesta confitura de pebrot a la vainilla i em va semblar que podria tenir un gust interessant. Ahir vaig comprar uns quants pebrots vermells ben molsudets i finalment m'he atrevit a elaborar-ne. Crec que el resultat ha estat prou bo. Es pot menjar amb torradetes o amb pa i formatge de cabra, o com a acompanyament d'una carn, al vostre gust. A continuació en teniu la recepta tal com l'he feta jo.

Ingredients per l'escalivada:
  • pebrots vermells
  • oli 
  • sal
Ingredients per la confitura de pebrot:
  • 1 kg de pebrot vermell escalivat amb el seu suc
  • 600 g de sucre
  • 1 llimona
  • 1 branca de vainilla
Per fer l'escalivada:
Renteu els pebrots i, un per un, regueu-los amb un rajolí d'oli i una mica de sal i emboliqueu-los amb paper d'alumini. Poseu-los en una safata per anar al forn i coeu-los a uns 200ºC durant 50 minuts-1 hora. Quan faci mitja hora, doneu-los la volta. Un cop escalivats, deixeu-los refredar.

Per fer la confitura:
Peleu els pebrots escalivats, traieu-ne les llavors, i talleu-los a trocets petits, tot reservant-ne el suc.

Peseu el pebrot escalivat juntament amb el seu suc. En una cassola, poseu-hi 1 quilo d'escalivada  amb el seu suc i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi una llimona ben pelada (sense la polpa blanca), sense llavors, i tallada a trossets petits, juntament amb el sucre i la branca de vainilla oberta per la meitat al llarg. Deixeu-ho coure a foc mig durant almenys mitja hora. Finalment, podeu triturar el pebrot amb la batedora elèctrica (si voleu) , i després encara la podeu reduir una mica més al foc, remenant i vigilant que no se us enganxi. Quan estigui feta la confitura, ompliu de seguida fins a dalt els pots de conserva prèviament esterilitzats i ben secs, tapeu-los en calent i poseu-los de cap per avall per tal que es faci el buit. Finalment etiqueteu-los correctament amb el nom, els ingredients i la data d'elaboració.

3 comentaris:

  1. aquesta melmelada de pebrot queda molt be amb brandada de bacalla. pot ser una torradeta amb brandada i unes gotes de melmelada.Tia Glória Cirera.

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, tia Glòria, ho provarem!

    ResponElimina
  3. esplèndid!felicitats núria
    helena

    ResponElimina