.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 20 de febrer de 2010

Pollastre amb prunes i orellanes

Chicken with dried fruit/Pollo con ciruelas y orejones
Continuant amb la fruita seca, aquest pollastre tan senzill de fer, si bé cal una estona per a la cocció. És una versió d'una recepta de pollastre a la cassola que vaig aprendre de la Txell. Com més estona deixeu coure i reduir el suc, més ben confitat i bo us quedarà. 

Ingredients: (per a 3-4 persones)
  • 1/2 pollastre tallat a octaus
  • una mica d'oli d'oliva
  • sal i pebre mòlt
  • 2 cebes mitjanes
  • 10 prunes seques
  • 10 orellanes d'albercoc 
  • 1 vas gran de brou de pollastre
  • 1 copa d'algun cul d'ampolla de vi o de cava
  • farigola, romaní i llorer
Preparació:
Salpebreu el pollastre i poseu-lo a rossejar a la cassola amb una mica d'oli i el foc alt per les diferents bandes (si teniu cuina de gas i podeu utilitzar cassola de fang, millor). Un cop el pollastre s'hagi torrat una mica, afegiu-hi la ceba pelada i tallada a grills, per entendre'ns, i els grans d'all pelats. Quan la ceba s'hagi daurat i estovat una mica, afegiu-hi la farigola, el romaní, el llorer, el vas de vi o cava, el vas de brou, les prunes i les orellanes . Deixeu-ho tapat fent xup-xup durant una hora, donant-li la volta en algun moment. La darrera mitja hora o 20' deixeu-lo coure destapat per anar reduint el suc.

2 comentaris:

  1. Aquests plats són ideals per ara l'hivern, amb la fruita seca i la salseta per sucar pa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pensàvem fer aquesta recepta per Nadal per 4 persones. Per quantes persones és la recepta? Gràcies!

      Elimina