.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 5 de novembre del 2010

Vinagreta de gerds

Raspberries vinaigrette/ Vinegreta de frambuesas

Tot i que la temporada dels gerds ja ha passat, us presento aquesta vinagreta que podeu fer amb una bona confitura d'aquests fruits del bosc i que us podrà acompanyar moltes amanides durant l'any. És cert que avui en dia es poden trobar tota mena de fruits al mercat a qualsevol època, però també és veritat que no hi ha res a comparar amb la dolçor i el sabor de menjar-se aquests fruits collits directament de la gerdera, altrament anomenada gerdonera.

Podeu fer aquesta vinagreta amb una confitura prèviament elaborada per vosaltres en temps de gerds, o bé amb una conserva de supermercat.

Ingredients:
  •  3 cullerades de confitura de gerds
  • 10 cc de vinagre balsàmic 
  • 20-30 cc d'oli d'oliva
  • pebre negre
  • sal
Preparació:
En un pot de vidre amb tapa de rosca (tipus pot de melmelada buit), poseu-hi tots els ingredients, tapeu-ho bé i agiteu enèrgicament fins aconseguir una emulsió (veureu que queda tot lligat). No hi poseu tot l'oli de cop. Poseu-hi inicialment uns 20 cc i aneu-n'hi afegint fins que el gust i la textura siguin del vostre gust.

Si n'és el temps, a l'hora de servir la vinagreta hi podeu escampar uns quants gerds frescos que la faran més atractiva.

2 comentaris:

  1. La guardarem com un tresor, per quan els gerds inundin els boscos! Molts petons.

    ResponElimina
  2. Ei! Que amb una bona melmelada també resulta, eh?

    ResponElimina