Raspberries vinaigrette/ Vinegreta de frambuesas
Tot i que la temporada dels gerds ja ha passat, us presento aquesta vinagreta que podeu fer amb una bona confitura d'aquests fruits del bosc i que us podrà acompanyar moltes amanides durant l'any. És cert que avui en dia es poden trobar tota mena de fruits al mercat a qualsevol època, però també és veritat que no hi ha res a comparar amb la dolçor i el sabor de menjar-se aquests fruits collits directament de la gerdera, altrament anomenada gerdonera.
Podeu fer aquesta vinagreta amb una confitura prèviament elaborada per vosaltres en temps de gerds, o bé amb una conserva de supermercat.
Ingredients:
- 3 cullerades de confitura de gerds
- 10 cc de vinagre balsàmic
- 20-30 cc d'oli d'oliva
- pebre negre
- sal
Preparació:
En un pot de vidre amb tapa de rosca (tipus pot de melmelada buit), poseu-hi tots els ingredients, tapeu-ho bé i agiteu enèrgicament fins aconseguir una emulsió (veureu que queda tot lligat). No hi poseu tot l'oli de cop. Poseu-hi inicialment uns 20 cc i aneu-n'hi afegint fins que el gust i la textura siguin del vostre gust.
Si n'és el temps, a l'hora de servir la vinagreta hi podeu escampar uns quants gerds frescos que la faran més atractiva.
La guardarem com un tresor, per quan els gerds inundin els boscos! Molts petons.
ResponEliminaEi! Que amb una bona melmelada també resulta, eh?
ResponElimina