.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimarts, 16 de novembre del 2010

Pastís fred de salmó i formatge

Salmon and cheese cool cake/ Pastel frío de salmón y queso

Us presento aquest pastís fred de salmó i formatge que, penso, és prou adient per una ocasió especial com el dia d'avui, en el qual Davantal de Cirera fa un any. No és res més que una versió del Pastís fred de pernil dolç i formatge que vaig fer temps enrere però, en aquest cas, he substituït el pernil dolç pel salmó i alhora està fet amb motlles individuals.

Ingredients per a uns 6-8 pastissets:
  • 8-10 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 200 g de salmó fumat llescat
  • 1/2-3/4 terrina de formatge tipus Philadelphia (pot ser amb gust de salmó, si ho preferiu)
  • 100 ml de crema de llet o menys
  • herbetes: anet, alfàbrega...
Preparació:
Folreu per dins els motlles individuals amb film transparent de manera que aquest sobresurti pels costats. Per damunt del film, folreu també internament els motlles amb les llesques de salmó, que també sobresurti una mica pels costats (un cop ple el motlle, el salmó haurà de cobrir-lo pel damunt i, per damunt d'aquest, el film també).

Cobriu el fons de cada motlle, per damunt del salmó, amb una llesqueta retallada de pa de la forma del motlle. 

En un bol, desfeu el formatge amb una mica de crema de llet amb l'ajuda d'una batedora manual. Afegiu-hi les herbetes, al vostre gust. Us ha de quedar una crema espesseta però que pugueu repartir bé per damunt del pa a cada motlle. 

Un cop hagueu impregnat bé amb la crema el pa de cada motlle, feu-hi un altre pis de pa, un altre de crema, un altre de pa...Tants com vulgueu o us càpiguen segons l'alçada del motlle.

Al darrer pis de pa, jo hi poso encara una mica de crema de formatge per damunt. Finalment cobriu-los amb les vores de salmó i tapeu-los bé amb el film.

Deixeu-los reposar a la nevera unes quantes hores abans d'obrir el film i desemmotllar-los al plat per servir-los.

2 comentaris: