.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 28 de maig del 2010

Amanida d'arròs amb sobrassada

Rice salad with sobrassada/ Ensalada de arroz con sobrasada


Dies enrere, els pares van tornar del seu darrer viatget a Mallorca carregats d'ensaïmades, sobrassades i les Herbes (que no faltin!). A casa, l'ensaïmada va durar menys de vint-i-quatre hores, i la sobrassada ens l'hem anat cruspint més de mica en mica.

Jo buscava més maneres de menjar sobrassada que no fossin només untada amb pa sol o acompanyada amb pa i formatge en forma de biquini mallorquí. El cas és que, amb la meva fal·lera de provar noves receptes culinàries i, com a conseqüència, comprar llibres de cuina, vaig trobar-ne un d'amanides a la paradeta de llibres de segona mà de la campanya del 30M. Així doncs, amb només 2€, vaig endur-me aquest llibre i alhora vaig col·laborar econòmicament en la campanya de la Consulta per la Independència. El llibre, Noranta-nou amanides per al bon temps, de Consol Costa-Pau és ple de propostes apetitoses, però és de fa uns anys i, potser el que cal, és tenir certa imaginació per a millorar la presentació dels plats, que sembla que això va una mica a modes, també. La sobrassada, fregida amb una mica d'oli, combina molt bé amb l'arròs blanc. És, en el fons, una amanida d'arròs amb sobrassada i, per tant, hi podeu afegir tots aquells ingredients que hi posaríeu en una amanida d'arròs, sempre i quan casin amb la sobrassada (tot i que, ja ho sabeu, sobre gustos, no hi ha res escrit).

Ingredients per a dues persones:
  • Un grapat d'arròs per persona, preferiblement llarg*
  • 80 g de sobrassada
  • 1 llauna de tonyina en oli d'oliva (si són d'aquelles rodones petites, que siguin dues)
  • 1 ou dur
  • anxoves
  • una mica d'enciam
  • quatre rodanxes de pebrot vermell
  • salsa rosa
*Per fer amanides d'arròs s'aconsella emprar l'arròs llarg perquè porta menys midó i, per tant, agafa menys aigua i no es cova. Entre totes les varietats d'arròs llarg, us recomano el basmati pel seu aroma característic. Per altra banda, l'arròs rodó, o perlat (dit així perquè, si us hi fixeu, veureu que presenta aquest aspecte pel fet de ser més ric en midó) és més apte per a fer una paella o un arròs caldós perquè, precisament, el seu elevat contingut en midó li permet agafar més aigua i més gust, que és el que ens interessa en aquests casos.

Preparació:

Coeu l'arròs amb aigua bullent i, un cop cuit, renteu-lo bé amb aigua freda i reserveu-lo. Per altra banda, bulliu l'ou per fer-lo dur i també reserveu-lo. En una paella, aboqueu-hi l'oli de la tonyina i fregiu-hi i esmicoleu-hi la sobrassada. 

Per emplatar-ho, us recomano utilitzar un motlle per cada plat, d'aquests que són com una anella ampla, en el qual hi heu de posar un fons d'arròs. Al damunt escampeu-hi la sobrassada amb l'oli i tot seguit la tonyina i un segon pis d'arròs. Al capdamunt ratlleu-hi l'ou dur i col·loqueu-hi 4 anxoves amb gràcia. 

Per acompanyar el plat i completar l'amanida podeu tallar una mica d'enciam en juliana i un parell de rodanxes de pebrot. 

Finalment, acompanyeu-hi una mica de la salsa rosa o seviu-la a part.

5 comentaris:

  1. A casa ens encanten les amanides d'arròs fresquetes a l'estiu vénen molt de gust, oi?

    ResponElimina
  2. Ei! Són ben bones i permeten moltes variacions. Amb sobrassada queda estupenda, també.

    ResponElimina
  3. Avui he entrat al teu blog per primera vegada i m'han agradat molt les teves receptes. Aquesta amanida d'arròs té molt bona pinta i una presentació fantàstica.

    ResponElimina
  4. Ens acabem de descobrir mútuament, Cristina! I encantada que t'hagi agradat l'amanida d'arròs amb sobrassada.

    ResponElimina
  5. rosacea laser treatment McCloud

    Also visit my web site; Los Altos laser treatment rosacea

    ResponElimina