.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 23 de maig del 2010

Tonyina amb salsa verda

Tuna-fish with green sauce/ Atún con salsa verde

La tonyina és un peix de sabor intens. La seva "carn" recorda fins i tot la carn vermella. Fresca resulta carota, però en alguns supermercats en podeu trobar de congelada i, si bé no és el mateix, també fa el fet i podem gaudir d'aquest peix sense haver-nos de gratar la butxaca. A la planxa, sense més ni menys, ja resulta molt bona, però l'acompanyament amb alguna salseta us permetrà arrodonir el plat. Aquesta vegada l'hem combinat amb salsa verda i ens ha agradat molt el resultat.

Ingredients: 
  • 1 tall gruixudet de tonyina per persona (aproximadament d'1 cm) 
  • una mica d'oli
  • salsa verda

Preparació: 
Si la tonyina és congelada, descongeleu-la prèviament. Podeu fer-ho al microones o, si no en teniu, la manera correctament higiènica de fer-ho és deixant els talls en una safata amb reixeta a la nevera durant unes hores.
Escalfeu bé la planxa i afegiu-hi un rajolí d'oli. Tot seguit poseu a coure els talls de tonyina (fresca o descongelada) per banda i banda. S'ha de coure poca estona, com si fos un bistec. Podeu coure-la més o menys (al punt, rosadeta per dins), al vostre gust. 

Un cop cuita, serviu els talls a cada plat acompanyats amb una mica de salsa verda. 

4 comentaris:

  1. Quina manera més bona d'enriquir qualsevol peix!! un luxe a la taula i als sentits. Petons!

    ResponElimina
  2. Gràcies cuina vermella; una salsa ben escollida fa més plaent el menjar.

    ResponElimina
  3. M'apunto la idea de servir la tonyina amb aquesta salsa, va molt bé anar variant el repertori de sempre pel que fa a salses, oi?

    ResponElimina
  4. Una cullerada de salseta sempre alegra una micona el plat. A més aquesta salsa permet acompanyar des de peix fins a patates o verdures.

    ResponElimina