Cucumber and yoghurt soup/ Crema de pepino y yogurt
Tot i que l'estiu entès com a estació calorosa no ha arribat de moment, us proposo aquesta crema refrescant per si de cas la calor apreta en algun moment... Una vegada més, és molt senzilla de preparar i es pot fer al moment o tenir-la llesta amb antel·lació.
Ingredients per a dues persones:

En la meva versió es trituren tots els ingredients, tot i que en algun restaurant n'he menjat amb trocets de cogombre.
A mi m'agrada fer servir iogurt cremós (de tipus grec) però ho podeu fer amb un altre, sempre i quan sigui natural i sense sucre, és clar.
Ingredients per a dues persones:
- 2 cogombres
- 2 iogurts cremosos (de tipus grec)
- 1 gra d'all
- una mica de julivert
- sal
Preparació:
Peleu els cogombres (o simplement renteu-los, si en voleu deixar la pell, tallant el cap i la cua), talleu-los a trocets i tritureu-los amb la batedora juntament amb l'all pelat i el julivert rentat. Afegiu-hi els iogurts i la sal al vostre gust i ja la teniu a punt per servir. Si la prepareu amb antel·lació guardeu-la a la nevera per mantenir-la freda i refrescant.
Una crema refrescant molt sana i molt bona. A casa la fem semblant però sense l'all, que cru no ens agrada ;)
ResponEliminaCertament Gemma, amb la quantitat d'all que proposo, la crema queda amb un gust intens acceptable per qui li agradi l'all cru, però desagradable, potser, per a qui no li agradi. El gust depèn de cadascú. L'únic que us perdeu aleshores són les propietats beneficioses que se li atribueixen com a antiagregant plaquetari, antiarterioscleròtic, antimicrobià, etc, que no sé si es mantenen quan l'áll és cuit ;)
ResponEliminaLa trobem sublim, com bé dius molt refrescant i amb poca feina, ideal per quan tornes a casa tan acolorat sense ganes de fer res!!! Moltes gràcies.
ResponEliminaMe n'alegro Cuina Vermella. Com molt bé dieu, és ideal pel temps de la calor i quan no hi ha ganes de posar-s'hi.
ResponElimina