.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 3 d’abril del 2010

Pastís d'albergínies i tomàquets

Aubergine and tomato cake/ Pastel de berenjenas y tomate
Aquest pastís, amb ingredients tan mediterranis, l'he fet també a partir d'una recepta del llibre la la Gemma Lienas:


Es tracta d'un pastís amb una base, que pot ser de pasta brisa o de full, damunt de la qual s'hi escampa una crema feta amb albergínies, iogurt, mató o formatge fresc, olives, ou...i finalment es cobreix amb rodanxes decoratives d'albergínia i tomàquet per després coure'l al forn. A nosaltres ens ha encantat i de ben segur que repetirem un altre dia. 


Ingredients per a 6 persones:
  • 1 pasta de full o pasta brisa
  • 2 albergínies
  • 3 tomàquets mitjans
  • 20 olives negres
  • 4 cullerades de parmesà ratllat
  • 250 g de iogurt (jo l'hi he posat grec)
  • Orenga
  • Sal i pebre
  • 200 g de mató o formatge fresc
  • 4 ous
  • 1 cullerada rasa de farina
  • Oli , sal
  • Una mica de farina
Preparació:
En primer lloc, cobriu un motlle que pugui anar al forn d'uns 20x30 cm amb paper sulfuritzat. Esteneu la pasta amb el corró i el marbre enfarinats i col·loqueu-la dins el motlle.


Talleu una albergínia a llesques primes i coeu-la en una paella amb una cullerada d'oli i una d'aigua. Saleu-la, deixeu que s'evapori el líquid i tritureu-la amb el minipímer. Afegiu-hi el mató o formatge fresc, el parmesà, els ous i el iogurt barrejat amb la farina. Remeneu-ho fins a obtenir una crema espessa. Salpebreu-ho i afegiu-hi les olives despinyolades tallades a trossets.

Aboqueu aquesta crema damunt la pasta del motlle. Talleu a rodanxes fines l'altra albergínia i el tomàquet i partiu-les per la meitat. Cobriu la crema amb les mitges rodanxes de tomàquet i albergínia alternades encavalcant-les una mica. Saleu-ho i condimenteu-ho amb orenga.


En un vas, barregeu-hi 5-6 cullerades d'aigua amb 2 cullerades d'oli i unteu les verdures per damunt amb aquesta emulsió.

Enforneu-ho a amb el forn preescalfat a 200ºC durant uns 35-40 minuts. De tant en tant, unteu les verdures amb l'emulsió perquè no s'assequin. 

Un cop cuit, deixeu-lo refredar abans de desemmotllar-lo. Com més fred estigui, més près us quedarà. A mi m'agrada més fred que calent, però ja se sap que sobre gustos...


2 comentaris:

  1. També tinc el llibre però no he fet aquesta recepta... Veient el bon resultat segur que el prcvo, la foto del tall es veu deliciosa!

    ResponElimina
  2. T'ho puc assegurar, Gemma: queda boníssim!

    ResponElimina