.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 10 d’abril del 2010

Salmó salpebrat al microones

Salmon with salt and pepper baked at microwave
Salmón salpebrado al microondas
El salmó és un ingredient molt versàtil a l'hora de ser cuinat. I per altra banda, el microones ens ofereix també força opcions de coure els diferents aliments, que només és qüestió de conèixer-les. Aquesta recepta és senzilla i ràpida, de manera que la podreu assaborir un dia de cada dia, d'aquells que anem tots plegats una mica atrafegats i cansats.

Per aquesta recepta, com per tantes altres receptes de cuina al microones, m'he guiat amb el llibre següent:







Ingredients per a dues persones:
  • 2 rodanxes de salmó
  • una mica d'oli d'oliva
  •  sal 
  • pebre
  • Una mica d'enciam o fulles verdes variades com a acompanyament



Preparació:

Salpebreu les rodanxes de salmó per les dues bandes i unteu-les amb l'oli amb l'ajuda d'un pinzell, també per les dues bandes.

Poseu-les de costat en un recipient amb tapa apte per al microones, tipus pyrex o de silicona. Poseu-ho a coure a potència màxima durant un parell de minuts. Com sempre, és millor primer coure una estoneta i anar parant i mirant com està de cuit per, si cal, allargar el temps, que no pas passar-se de cocció.

2 comentaris:

  1. El salmó sempre el faig al forn, a la planxa em deixa la casa massa plena de fum i olor. I aquest llibre també el tinc, és molt útil! ;)

    ResponElimina
  2. Doncs, al microones, si bé no és el mateix que el forn, és clar, també resulta per un dia que no tens temps...I aquest llibre l'haig d'anar explotant, de moment n'he fet poquetes coses encara...

    ResponElimina