Salmon with salt and pepper baked at microwave
Salmón salpebrado al microondas
El salmó és un ingredient molt versàtil a l'hora de ser cuinat. I per altra banda, el microones ens ofereix també força opcions de coure els diferents aliments, que només és qüestió de conèixer-les. Aquesta recepta és senzilla i ràpida, de manera que la podreu assaborir un dia de cada dia, d'aquells que anem tots plegats una mica atrafegats i cansats.
Per aquesta recepta, com per tantes altres receptes de cuina al microones, m'he guiat amb el llibre següent:
Ingredients per a dues persones:
- 2 rodanxes de salmó
- una mica d'oli d'oliva
- sal
- pebre
- Una mica d'enciam o fulles verdes variades com a acompanyament
Preparació:

Salpebreu les rodanxes de salmó per les dues bandes i unteu-les amb l'oli amb l'ajuda d'un pinzell, també per les dues bandes.
Poseu-les de costat en un recipient amb tapa apte per al microones, tipus pyrex o de silicona. Poseu-ho a coure a potència màxima durant un parell de minuts. Com sempre, és millor primer coure una estoneta i anar parant i mirant com està de cuit per, si cal, allargar el temps, que no pas passar-se de cocció.
El salmó sempre el faig al forn, a la planxa em deixa la casa massa plena de fum i olor. I aquest llibre també el tinc, és molt útil! ;)
ResponEliminaDoncs, al microones, si bé no és el mateix que el forn, és clar, també resulta per un dia que no tens temps...I aquest llibre l'haig d'anar explotant, de moment n'he fet poquetes coses encara...
ResponElimina