.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 4 de gener del 2010

Salsa còctel o salsa rosa

Cocktail sauce or pink sauce/ Salsa cóctel o salsa rosa
La salsa còctel, o salsa rosa, que s'elabora amb una base de maionesa, us permetrà acompanyar diversos peixos o amanides. A tall d'exemple, és la salsa que es posa en el còctel de gambes, o també pot acompanyar el pastís de tonyina recentment explicat.


   Pastís de tonyina amb salsa còctel

La maionesa, la podeu utilitzar de pot o, si ho preferiu, fer-vos-la vosaltres mateixos (sincerament, no hi ha punt de comparació!).

Ingredients:
  • 200 g de maionesa (si us la voleu fer, necessitareu 1 ou, oli, sal, opcionalment un gra d'all i un rajolí de vinagre o de suc de llimona)
  • 1 cullerada de mostassa blanca
  • 1 cullerada de quetxup
  • 1 cullerada de conyac o whisky
  • unes gotes de tabasco
Preparació:
En primer lloc, si voleu fer la maionesa, poseu un ou, una mica de sal, l'all a trocets (si n'hi poseu), i un raget d'oli de girasol en el pot del minipímer. Bateu-ho amb les ganivetes a velocitat mitja-baixa sense moure l'aparell fins que veieu que se us lliga. Un cop lligat, aneu afegint-hi un fil d'oli, molt de mica en mica, i continueu batent per anar-lo lligant. Si no heu de consumir tota la maionesa immediatment, poseu-hi un raig de vinagre o de suc de llimona per tal de conservar-la millor a la nevera. De totes maneres, s'ha de consumir en pocs dies!

Per fer la salsa rosa, barregeu tots els ingredients i ja la teniu.

2 comentaris:

  1. És una salsa perfecta per acompanyar molts plats, i feta a casa sempre és molt més bona, oi?

    ResponElimina
  2. ...sí, generalment les coses fetes a casa solen ser més bones, i aquest cas no és una excepció!

    ResponElimina