Tuna cake/ Pastel de atún
Heus aquí una senzilla recepta que us permetrà quedar bé d'improvís. Jo n'havia menjat diverses vegades, ara a casa d'un, ara a casa de l'altre...però no l'havia fet mai fins ara. Vaig fer-lo pel sopar de cap d'any (molt apropiat per la butxaca, en els temps que corren!). En aquest cas, la recepta és treta del llibre Cuina de mercat d'Assumpta Miralpeix.
Ingredients:
- 250 g de tonyina en conserva* escorreguda i esmicolada
- 300 g de salsa de tomàquet
- 5 ous
- sal i pebre mòlt
*Si voleu que sigui més lleuger, podeu fer-lo amb tonyina al natural; i si el voleu més gustós, amb tonyina en oli d'oliva.
Preparació:
Bateu els ous, salpebreu-los, i barregeu-hi la tonyina i la salsa de tomàquet (a mà si us agrada trobar-hi els trocets de tonyina, o amb el minipímer si ho voleu més homogeni).
Aboqueu la barreja al motlle de plum-cake prèviament untat amb mantega i deixeu-ho coure al forn, ja calent, els primers 30 minuts a 200ºC, i després 10 minuts a uns 150ºC.
Quan estigui fred ja el podreu desemmotllar.
Es menja fred acompanyat de salsa maionesa, salsa de tomàquet o salsa còctel.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada