.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 9 de gener del 2010

Coca d'escalivada i anxoves

Cake of grilled vegetables and anchovies
Torta de pimientos y berenjenas asadas con anchoas

Avui fem un soparet a base de pica-pica amb la colla de Guils. Cadascú ha de dur alguna cosa de menjar i de beure, tenint en compte que, entre grans i petits, serem més de 25! Jo he fet aquestes coques, que espero que tinguin tant d'èxit com quan en vaig fer per Sant Joan.


Ingredients per a 4-5 coques:
  • 400 g de massa de pizza fresca*
  • Una mica de farina
  • 3 pebrots vermells
  • albergínies
  • oli
  • sal
  • 3 llaunes petites d’anxoves (4-5 anxoves per coca)
*Massa de pizza fresca: podeu comprar-ne al forner, o podeu emprar una massa de pizza fresca del súper tipus Casa Tarradellas, o en podeu fer amb la panificadora (per fer 800 gr de massa fresca: 500 g de farina integral, 325 ml d’aigua, 10 g de sucre, 10 g de sal, 15 g de llevat fresc, un raig d'oli i 325 ml d’aigua amb el programa d’amassar).

Procediment:
Feu l’escalivada al forn, talment com la vaig explicar per a fer la confitura de pebrot, però aquesta vegada, també amb albergínia.

Enfarineu una làmina de silicona i el corró i amb la massa de pizza fresca estireu un parell de coques ben primes damunt la làmina. Si feu servir massa fresca de forner o feta a la màquina del pa, compteu uns 100 g de massa per coca, o una mica més, si la voleu més gruixuda. Si feu servir pasta de pizza fresca tipus Casa Tarradellas, estireu-la més o menys amb el corró segons el gruix desitjat, i talleu-la fent la forma de les coques.

Col•loqueu tires de pebrot i albergínia alternades damunt de cada coca i 4 o 5 anxoves a cadascuna. A sobre aboqueu-hi una mica de l’oli de les anxoves.

Enforneu-les amb el forn ja calent, a 180ºC, durant uns 20-30 minuts (depèn del gruix de les coques, i de si les voleu més o menys torradetes).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada