.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dijous, 31 de desembre del 2009

Confitura d'albergínia

Aubergine preserve/Confitura de berenjena
A continuació, i per a fer el comiat d'aquest any que ja s'acaba, us presento una recepta de la Carme Ruscalleda per a fer una confitura d'albergínia, extreta del seu llibre Cuinar per ser feliç. Aquest dolç acompanyament pot servir tant per als plats salats com per als dolços que feu el proper any 2010.



Ingredients:
  • 1 Kg d'albergínies
  • 600 g de sucre
  • 400 ml d'aigua mineral
  • Un canonet de canyella
  • Una pell de llimona
  • El suc d'una llimona
Preparació:
Netegeu les albergínies, talleu-les a daus grossos i aboqueu-les a una olla amb aigua bullent amb sal durant 7 minuts. Escorreu-les molt bé i tritureu-les amb el minipímer per fer-ne un puré. També podeu deixar-hi trossos grossos, o sigui, no triturar-la del tot, al vostre gust.

Poseu l'aigua, el sucre, el canonet de canyella i la pell de llimona en una olla i, quan comenci a bullir, afegiu-hi el puré d'albergínia. Cal que cogui a foc mig  durant almenys 20-30 minuts.

Un cop retirat del foc, tireu-hi el suc de llimona.

Finalment, repartiu-la en pots de vidre ben nets i escaldats. Ompliu-los fins a dalt de tot, tapeu-los i tombeu-los de cap per avall perquè s'hi faci el buit.

No us oblideu d'etiquetar els pots amb el nom de la confitura, els ingredients i, sobretot, la data d'elaboració. Es tracta d'una conserva, per tant, es pot guardar al rebost (fresc i sec) i, un cop oberta, s'ha de guardar a la nevera, com qualsevol altra confitura.

Molt bon any nou!

5 comentaris:

  1. Sembla impossible que es pugui fer melmelada d'albergínia, oi? I ben bona que és... n'he fet alguna vegada i resulta deliciosa, com dius tan pot acompanyar dolç com salat. Molt bona recepta per acomiadar l'any!

    ResponElimina
  2. Ahir vaig fer aquells triangles de pasta fil·lo que fas tu, però amb mató, nous i confitura d'albergínia, i van quedar boníssims.

    ResponElimina
  3. M'encanta el teu blog!
    Tinc un munt d'albergínies del meu hortet; he fet de tot menys melmelada.
    Avui ho provaré i ja us comentaré el resultat!

    Gràcies
    MaDolors

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola MªDolors,
      Quina sort tenir un hortet! A veure si, passat l'hivern, un cop fosa tota la neu, em decideixo jo també a llaurar el meu...
      Ja em diràs què tal la confitura.

      Núria

      Elimina
  4. Jo també en faig melmelada de d'albergínia, i l'aromatitzo amb vi ranci...amb formatges és brutal!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina