Pinneaple, ham and cheese canapes/ Canapés de piña, jamón cocido y queso
Per Sant Esteve, i recordant uns antics canapès del desaparegut Cal Coma de Sabadell, vaig preparar aquests deliciosos canapès de pinya, formatge i pernil dolç amb sucre cremat pel damunt.
Per Sant Esteve, i recordant uns antics canapès del desaparegut Cal Coma de Sabadell, vaig preparar aquests deliciosos canapès de pinya, formatge i pernil dolç amb sucre cremat pel damunt.
Ingredients:
- pa de motlle, si pot ser, de llesca prima
- una mica de llet
- una mica de mantega
- uns 12 talls grans de pernil dolç que no es trenqui
- formatge de bola (o un altre que es fongui bé)
- unes 10 rodanxes de pinya al natural o en su jugo
- sucre
Unteu un motlle una mica fondo amb mantega i recobriu-lo amb els talls de pernil dolç de manera que sobresurtin pels costats (el pernil dolç ha d'embolicar el pastís). Traieu la crosta del pa de motlle i cobriu el primer pis amb el pa prèviament sucat amb llet. Damunt del pa poseu-hi una capa de formatge i tot seguit una capa de pernil dolç. A continuació feu un pis de pinya. Col·loqueu les rodanxes i ompliu els espais que quedin amb més trocets de pinya. Damunt de la pinya feu-hi un últim pis de formatge i, finalment, tapeu-lo amb el pernil dolç que surt pels costats del motlle.
Poseu-ho al forn, ja calent, a 180ºC, durant uns 25 minuts. El formatge s'ha de fondre bé. No passa res si, un cop cuit, veieu que se us ha obert una mica del damunt. Deixeu-lo refredar, que solidifiqui el formatge, i finalment doneu-li la volta, escampeu-hi sucre abundant, i cremeu-lo amb el cremador o bufador.
No el talleu de seguida, ja que el caramel fa una crosta que es trenca. Però si el deixeu unes hores, el caramel s'estova i ja el podreu tallar bé per fer-ne els canapés. Una altra opció, és tallar-lo primer, i cremar el sucre damunt dels canapés un cop tallats, de quatre en quatre, una mica separats perquè no s'enganxin.
Ostres, quins records m'has fet venir amb cal Coma... ja no queden botigues com aquella!
ResponEliminaNo entenc molt bé com queda al final: si gires el motlle al final et queda el pa a dalt, oi?
Sí, amb l'ordre que he fet jo, em queda el pa a dalt, però no es desmunten, perquè el formatge que es fon damunt de la pinya (abans de tombar-lo) ajuda a cohesionar els ingredients. També es pot canviar l'ordre, és clar.
ResponEliminaohhh, fantastic, el faré aquest cap de setmana...
ResponElimina