.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 21 de desembre de 2009

Pilota al forn amb prunes, orellanes i pinyons

Oven-backed meatball with prunes, dry apricots and pine nuts
Pelota de carne al horno con ciruelas, orejones y piñones
Per tastar una pilota diferent, que no sigui de l'olla, sinó cuita al forn, i amb aquell gustet tan nadalenc que ens aporten les prunes, les orellanes i els pinyons, us proposo aquest plat. Es tracta d'una recepta de la Carme Ruscalleda, fàcil de fer i molt encertada per aquests dies. I, sobretot: us hi llepareu els dits!


La Ruscalleda hi posa dàtils, però jo no en tenia en aquest moment i l'he feta amb prunes, que també queda exquisit.

Ingredients:
  • 200 g de carn picada de vedella
  • 200 g de carn picada de porc
  • 25 g de prunes
  • 25 g d'orellanes d'albercoc
  • 25 g de pinyons
  • 1 ou
  • 1 llesca de pa sec, llet
  • 1 copa de mocatell o mistel·la
  • 2 cebes
  • 2 porros
  • 2 tomàquets
  • un canonet de canyella
  • oli d'oliva
  • sal i pebre negre mòlt
  • un xic de farina
Preparació:
En primer lloc, tritureu amb el minipímer una de les cebes, sofregiu-la fins que quedi ben daurada i reserveu-la. Talleu la resta de verdura (l'altra ceba, els porros i els tomàquets) a la juliana ampla, salpebreu-la, sofregiu-la lleugerament i reserveu-la. A continuació (amb les mans netes!), amasseu les dues carns picades amb la ceba sofregida, l'ou, les prunes i les orellanes tallades a dauets, els pinyons, la molla de pa remullada amb llet i esmicolada, sal i pebre. Barregeu-ho tot bé, feu-ne una pilota allargada i enfarineu-la lleugerament.

En una safata de forn una mica fonda, poseu-hi la pilota amb les verdures al voltant, juntament amb el canonet de canyella i un raig d'oli. Enforneu-ho a 200ºC durant uns 10 minuts o més (amb el forn ja calent!). Després gireu la pilota, remeneu les verdures, i afegiu-hi la copa de mistel·la o moscatell (al vostre gust) i una tasseta d'aigua bullent. Continueu la cocció a 160ºC durant uns 15 minuts o més.
 



Serviu-la a rodanxes acompanyada del suc i les verdures de la cocció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada