Oven-backed meatball with prunes, dry apricots and pine nuts
Pelota de carne al horno con ciruelas, orejones y piñones
Per tastar una pilota diferent, que no sigui de l'olla, sinó cuita al forn, i amb aquell gustet tan nadalenc que ens aporten les prunes, les orellanes i els pinyons, us proposo aquest plat. Es tracta d'una recepta de la Carme Ruscalleda, fàcil de fer i molt encertada per aquests dies. I, sobretot: us hi llepareu els dits!
Pelota de carne al horno con ciruelas, orejones y piñones
Per tastar una pilota diferent, que no sigui de l'olla, sinó cuita al forn, i amb aquell gustet tan nadalenc que ens aporten les prunes, les orellanes i els pinyons, us proposo aquest plat. Es tracta d'una recepta de la Carme Ruscalleda, fàcil de fer i molt encertada per aquests dies. I, sobretot: us hi llepareu els dits!
La Ruscalleda hi posa dàtils, però jo no en tenia en aquest moment i l'he feta amb prunes, que també queda exquisit.
Ingredients:
- 200 g de carn picada de vedella
- 200 g de carn picada de porc
- 25 g de prunes
- 25 g d'orellanes d'albercoc
- 25 g de pinyons
- 1 ou
- 1 llesca de pa sec, llet
- 1 copa de mocatell o mistel·la
- 2 cebes
- 2 porros
- 2 tomàquets
- un canonet de canyella
- oli d'oliva
- sal i pebre negre mòlt
- un xic de farina
En primer lloc, tritureu amb el minipímer una de les cebes, sofregiu-la fins que quedi ben daurada i reserveu-la. Talleu la resta de verdura (l'altra ceba, els porros i els tomàquets) a la juliana ampla, salpebreu-la, sofregiu-la lleugerament i reserveu-la. A continuació (amb les mans netes!), amasseu les dues carns picades amb la ceba sofregida, l'ou, les prunes i les orellanes tallades a dauets, els pinyons, la molla de pa remullada amb llet i esmicolada, sal i pebre. Barregeu-ho tot bé, feu-ne una pilota allargada i enfarineu-la lleugerament.
En una safata de forn una mica fonda, poseu-hi la pilota amb les verdures al voltant, juntament amb el canonet de canyella i un raig d'oli. Enforneu-ho a 200ºC durant uns 10 minuts o més (amb el forn ja calent!). Després gireu la pilota, remeneu les verdures, i afegiu-hi la copa de mistel·la o moscatell (al vostre gust) i una tasseta d'aigua bullent. Continueu la cocció a 160ºC durant uns 15 minuts o més.
Serviu-la a rodanxes acompanyada del suc i les verdures de la cocció.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada