.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimecres, 25 de novembre del 2009

Albergínia farcida

Stuffed aubergine/ Berenjena rellena
 
Avui he fet albergínies farcides de carn, un plat que vaig aprendre del pare, gran cuiner i gurmet, que ha adquirit un gran prestigi entre família i amics. De fet, a la família Cirera hi ha força tradició culinària. L'àvia ens sorprenia contínuament i, sense anar més lluny, la tia Glòria s'hi ha dedicat professionalment i és qui ens dóna consells a tots.
D'allò que el pare em va explicar en el seu dia fins allò que jo faig actualment hi pot haver certa diferència. És el que passa amb les receptes quan te les fas teves.
És un plat per fer un dia que tingueu temps, perquè és una mica entretingut. Es tracta d'un plat complet que serveix com a plat únic o, com a  molt, acompanyat d'una mica de verd. 

Heus aquí la recepta tal com la preparo jo:  

Ingredients: (per a dues persones)
  • 1 albergínia mitjana 
  • 2 botifarres de 20 cm   
  • 1 ceba mitjana 
  • Salsa de tomàquet 
  • Formatge tendre per ratllar
  • Espècies: sal, pebre, nou moscada, clau, farigola...
Preparació:
Netegeu l’albergínia amb aigua i partiu-la per la meitat longitudinalment. Amb el mateix ganivet, buideu bona part de la polpa sencera, deixant-ne mig cm amb la pell formant una cassoleta d’albergínia. Reserveu la polpa i poseu les dues meitats de pell en una safata per anar al forn, salpebreu-les i amaniu-les amb un rajolí d’oli d’oliva. Enforneu-ho a uns 180ºC durant mitja hora.
Mentrestant, peleu i talleu la ceba petita i fregiu-la en una paella amb poc oli. Quan comenci a estar daurada, afegiu-hi la polpa d’albergínia que també haureu trossejat a dauets.
Quan l’albergínia estigui mig cuita (melosa), afegiu-hi la carn de les dues botifarres (les podeu buidar i trossejar a la paella o tallar-les a trossets petits amb la pell).
Un cop cuita la botifarra, afegiu-hi una mica de salsa de tomàquet (que ajudi a agregar els ingredients) i, a continuació, espècies al vostre gust.
Traieu les cassoletes d’albergínia del forn i farciu-les amb la barreja de la paella. Escampeu-hi formatge ratllat per damunt i enforneu-ho de nou amb el forn encès a dalt (gratinador) i a baix per acabar de coure les cassoletes.
Quan el formatge estigui fos estaran llestes per servir calentes.

1 comentari:

  1. Mmmm... les albergínies farcides m'encanten, sobretot ara que comença el fred i vénen de gust plats calentons :)
    Les receptes familiars passades de pares a fills són les millors, són una tradició que no s'hauria de perdre mai! Quina sort que el teu pare cuini tan bé, no acosutma a ser gaire habitual ;)

    ResponElimina