.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dijous, 26 de novembre de 2009

Sopa de farigola

Thyme soup/ Sopa de tomillo
Vaig tastar per primera vegada aquesta sopa a La Seu d'Urgell, a casa la tieta Rosita, ja fa uns quants anys. Més endavant, al Llibre de les herbes i les espècies de Jaume Fàbrega vaig trobar-ne una recepta, que és la que us presento a continuació.


Ingredients: 
  • 1 l d'aigua
  • 1 branca de farigola
  • sal
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • llesquetes de pa sec o torrat
  • 2 rovells d'ou
  • 4-6 grans d'all
Elaboració:
Poseu  un cassó al foc amb l'aigua i feu-hi bullir uns quinze minuts la farigola amb  els alls pelats. Poseu-hi sal, l'oli i traieu-ho del foc; retireu la branca de farigola, barregeu els rovells amb una mica de brou i afegiu-los al cassó, remenant de manera que la sopa quedi lligada. Tot seguit aboqueu la sopa als bols als quals hi haureu posat les llesquetes de pa sec o torrat, al vostre gust. Deixeu-ho reposar uns cinc minuts, millor tapat.

1 comentari:

  1. Súper! M'ha agradat molt aquesta explicació!

    Rosa

    www.rosangelapoesia.wordpress.com

    ResponElimina