.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimarts, 28 de maig del 2013

Torradetes de tomàquet i parmesà

Tomato and Parmesan toasts / Tostaditas de tomate y parmesano

 



Recepta extreta d'una revista francesa. Queden bones, però a mi m'han quedat sobretot amb gust de parmesà, i no pas de tomàquet. Suposo que el tomàquet que he fet servir no era prou concentrat. Es pot provar agafant tomàquet triturat de llauna i concentrar-lo a la paella amb un pèl d'oli (anar remenant, força estona, perquè es vagi reduint). Una altra opció podria ser elaborar un puré de tomàquet a partir de tomàquets secs (vegeu el procediment a la Coca de tres tomàquets).

Aquí us deixo la recepta de les torradetes i un suggeriment de presentació. Que vagi de gust.

Ingredients per  a les torradetes (30 o 40, segons la mida):
  • 110 g de farina
  • 80 g de mantega salada
  • 80 g de parmesà ratllat
  • 2 cullerades soperes de concentrat de tomàquet
  • pebre
Preparació: 
  1. Dins d'un bol, barregeu amb els dits la farina, el parmesà, la mantega freda en petits daus, el pebre i el concentrat de tomàquet.
  2. Doneu-hi la forma d'una o dues botifarres per obtenir les torradetes rodones.
  3. Emboliqueu-les amb film transparent i guardeu-les a la nevera almenys 30 minuts (o 15 minuts al congelador) per tal que la pasta quedi ferma. Preescalfeu el forn a 180ºC.
  4. Traieu les botifarretes del fred i talleu-les a rodanxes d'uns 3 o 4 mm de gruix.
  5. Aneu col·locant les torradetes damunt d'un paper vegetal o d'una làmina de silicona que posareu sobre de la plata del forn. Coeu-les durant 10-15 minuts, fins que les vores estiguin lleugerament daurades. A mitja cocció, podeu donar-los la volta.
  6. Deixeu-les refredar damunt d'una reixeta. Un cop fredes, conserveu-les dins un recipient hermètic.
Suggeriment:
Podeu omplir les torradetes amb formatge cremós (si és de cabra, millor), tomàquet i una mica de cibulet.


2 comentaris:

  1. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 38.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaría molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  2. Segur que estan boníssimes. Enhorabona!
    Ah i passat pel meu bloc, hi tens una sorpresa.
    Tot fet a casa
    http://totfetacasa.blogspot.com.es/2013/05/he-rebut-un-premi.html

    Una abraçada!

    ResponElimina