.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 13 de desembre del 2013

Melmelada de gavarra

Rose hip jam / Melmelada de tapaculo

Havia provat de fer aquesta melmelada fa uns anys, però no m'havia quedat bé perquè els fruits no eren prou madurs. Aquesta vegada, i amb el llibre Fruits silvestres del pirineu. Receptari, de Caterina Solé i Sugranyes, crec que me n'he sortit.

Rosa canina


Es tracta de la gavarra, el fruit del roser silvestre (Rosa canina), arbust de la família de les rosàcies, molt abundant al Pirineu, que sovinteja en marges i camins. Dels avantpassats del roser de jardí, aquest és el més corrent.


Els fruits es cullen a la tardor, després de les primeres gelades, i la melmelada que en resulta és molt dolça i gens àcida.

Ingredients: 
  • 1 Kg de gavarres
  • 700 g de sucre (aproximadament)
Procediment:
  1. Netegeu les gavarres i traieu-ne les cues
  2. Poseu-les a coure en una cassola cobertes d'aigua a foc mitjà fins que es vagin estovant.
  3. Passeu-les per la batedora i coleu-les amb el colador xino.
  4. Afegiu-hi el sucre i deixeu que es vagi coent sense parar de remenar fins agafar la textura de la melmelada (ho veureu agafant-ne una cullerada i observant la textura quan es refreda).
  5. Envaseu-la en pots de vidre amb tap de rosca prèviament esterilitzats:
    • Rentant-los just abans al rentavaixelles.
    • Escaldant-los, un cop nets, amb aigua bullent durant uns minuts (pots i tapes oberts).
  6. Etiqueteu correctament les melmelades, almenys amb el nom i la data d'elaboració, per a garantir una correcta rotació.

2 comentaris:

  1. Que bona ha d'estar, gràcies per compartir aquestes receptes de tota la vida!!

    ResponElimina
  2. aquesta melmelada l'he provat a França i sempre m'ha semblat molt bona, a veure si el proper l'any la puc fer, molt bona recepta! T'he vist al Mytast i he vingut a convidar-te, jo també tinc un bloc i ara estem sortejant un lot de productes Castey valorat en 160€, t'animes a participar? M'encantaria comptar amb tu! Tens tota la informació aquí http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/2015/01/1-any-del-bloc-i-concurs-1-ano-de-vida.html
    Una abraçada!

    ResponElimina