.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 14 d’abril del 2012

Pastís cake de poma

Apple cake / Pastel cake de manzana

Avui, un altre pastís de poma, tipus cake, senzillíssim de fer, extret del clàssic llibre de receptes de la Montserrat Seguí Cuinar és senzill.
La primera edició data del 1984 i, si bé el format inicial era diferent, la portada actual del llibre l'han mantinguda tal com és ara durant molts anys, de manera que té l'aparença d'un llibre desfasat (resulta que s'escriu amb una sola s, quin descobriment!). En certa manera sí, la foto de la portada és ja d'una altra època i la presentació dels plats a les fotos també. Però és un llibre molt recomanable per a tothom que vulgui aprendre a cuinar, i aprendre sobretot tècniques culinàries bàsiques. Jo me'l vaig comprar de segona mà. Primer el vaig trobar en castellà i, més endavant, el vaig trobar en català, com nou. És clar que aquí no hi trobareu coses molt modernes...per això ja hi ha altres llibres, revistes o blocs, però n'hi trobareu moltes, de receptes, i variades.

Ingredients:
  •  200 g de farina (jo sempre utilitzo farina integral)
  • 125 g de sucre (jo sempre utilitzo sucre morè)
  • 75 g de mantega
  • 3 ous
  • 1 cullerada de llevat en pols
  • 4 pomes
 

Preparació (de la meva versió):

En un bol poseu-hi la mantega fosa (al bany maria o al microones), juntament amb el sucre, i bateu-ho una mica. Aneu-hi afegint els ous d'un en un, batent-ho bé cada vegada.

Un cop estigui tot ben barrejat afegiu-hi la farina, a la qual prèviament hi haureu barrejat el llevat.

Finalment, agregueu-hi les pomes pelades i tallades a dauets.

Aboqueu-ho tot en un motlle rectangular de cake, prèviament untat amb mantega i enfarinat (si el motlle és de silicona, no caldrà untar-lo).

Coeu-ho al forn prèviament escalfat a uns 180ºC, durant uns 45 minuts.

2 comentaris:

  1. Aquest llibre encara és el meu llibre de capçalera. El varem comprar fa molts anys i com dius, no hi ha modernitats però hi ha tot els plats bàsics amb els que segurament s'ha inspirat molta gent.
    El teu cake té una pinta boníssima

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Núria. Per cert, he vist que tens un bloc de labors...li he passat l'enllaç a la meva mare, que n'és aficionada.

      Elimina