Squid with potatoes and peas / Calamares con patatas y guisantes

Un cop a casa, vaig començar la recerca d'alguna recepta apropiada, i per la qual no em faltessin ingredients... (d'alls, cebes, patates, tomàquets, pèsols congelats... sempre se n'han de tenir, a casa). No em va costar gaire, quan busco plats tradicionals de les nostres terres, normalment els acabo trobant a El gran llibre de la cuina de les àvies, de Jaume Fàbrega.
Ingredients:
- 1/4 de Kg de calamars (també es pot fer amb pop o sípia)
- 1/2 Kg de patates
- pèsols
- 1 all
- 1 ceba
- 2 tomàquets
- 1 grapat d'ametlles
- aigua
- oli
- sal
Netegeu els calamars. Si són petits, com eren els meus, carregueu-vos de paciència, ja us ho dic.
Talleu-los a rodanxes (o a daus, si són grossos).
Poseu-los a sofregir en una cassola amb una mica d'oli, la ceba i l'all picats (jo els pico amb la batedora).
A continuació hi afegiu el tomàquet prèviament ratllat i acabeu de fer el sofregit (us ha de quedar ben confitat, ja sabeu que això vol una estona...).
Un cop fet, hi aboqueu les patates, pelades i tallades a daus, i ho cobriu amb aigua.
Afegiu-hi la quantitat de pèsols que vulgueu.
Tasteu-ho de sal i deixeu-ho coure una mitja horeta llarga, amb la cassola tapada.
Uns minuts abans de treure-ho del foc, afegiu-hi una picada d'ametlles.
Apa, que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada