.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 5 d’agost de 2011

Arròs de bolets

Rice with mushrooms / Arroz de setas
Una de les activitats que es poden fer en aquest estiu tardorenc és anar a buscar bolets, i això és precisament el què vam fer l'altre dia.

Vam trobar sobretot:
rossinyols (Cantharellus cibarius)

ceps (Boletus edulis)
                                                                                                                                       

               mataparents de peu vermell (Boletus erithropus) que, si bé són comestibles, són poc apreciats;
i múltiples "bolets per la ciència":




     








Amb els ceps, els rossinyols, unes quantes verdures i una mica de tall vam fer un arròs deliciós. 


Ingredients per a 4 persones:
  • 200 gr de ceps i rossinyols (o altres bolets comestibles)
  • 1 ceba mitjana
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 albergínia
  • 1/2 carbassó
  • 300 gr de pollastre a trossos petits (o costella de porc, o botifarra...)
  • 400 gr d'arròs rodó
  • 800 ml de brou 
  • oli
  • sal 
  • pebre negre
  • safrà
  • julivert
Procediment:
En una cassola apta per anar al forn, fregiu-hi la carn salpebrada amb una mica d'oli. Quan estigui rossa, retireu-la i reserveu-la. Amb el mateix oli, saltegeu-hi els bolets ja triats i reserveu-los. A continuació fregiu-hi la verdura tallada menuda a dauets i la ceba a rodanxes fines.

Quan la verdura estigui cuita, afegiu-hi l'arròs i enrossiu-lo donant-li unes quantes voltes a la cassola. Afegiu-hi  els bolets, el tall, el brou ja calent, el safrà i el julivert tallat ben petit.

Coeu-lo a foc lent anant amb compte que bulli de tot arreu. A mitja cocció, tasteu-lo i corregiu-lo de sal i pebre. Si ho creieu necessari, o us agrada més caldós, podeu afegir-hi més brou (sempre ben calent).

Quan encara quedi brou per beure's, podeu acabar la cocció al forn prèviament escalfat a uns 150ºC (així queda més uniforme).

2 comentaris:

  1. Quina enveja que em fas anant a buscar bolets! L'arròs deuria estar fenomenal!

    ResponElimina
  2. Gairebé no hem pogut gaudir de la platja...doncs cap a buscar bolets (tot gràcies al mateix temps!)

    ResponElimina