Artichoke cake/ Pastel de alcachofas
Aquí teniu un altre pastís de verdures, aquesta vegada amb carxofes.
Ingredients:
- 1 Kg i 1/2 de carxofes
- 6 ous
- 200 ml de crema de llet (o una mica menys)
- 200 g de xampinyons (opcional)
- 50 g de pernil (opcional)
- sal
- pebre
- mantega i farina de galeta (si el motlle no és de silicona)
Preparació:
Netegeu les carxofes de les parts més fibroses i talleu-les cadascuna en 6 o 8 trossets. Coeu-les al vapor fins que estiguin tovetes.
Netegeu els xampinyons i talleu-los per fregir-los amb una mica d'oli. Posteriorment hi afegiu el pernil tallat a trossets.
Bateu els ous amb la crema de llet, salpebrant-ho una mica i afegiu-hi les carxofes cuites.
Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i enfarinat amb farina de galeta (si és de silicona, no cal) i enforneu-ho a uns 150-160ºC durant uns 3/4 d'hora, o una hora, fins i tot (si ho coeu al bany maria evitareu el color torradet).
Un cop fred o tebi ja el podeu desemmotllar.
sense gens ni mica de farina??? M'agrda!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Molt saludable. Hi ha qui el cou al bany maria i queda un aspecte més homogeni de la superfície.
ResponElimina