.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dijous, 10 de març de 2011

Pastís de carxofes

Artichoke cake/ Pastel de alcachofas

Aquí teniu un altre pastís de verdures, aquesta vegada amb carxofes.

 

Ingredients:
  • 1 Kg i 1/2 de carxofes
  • 6 ous
  • 200 ml de crema de llet (o una mica menys)
  • 200 g de xampinyons (opcional)
  • 50 g de pernil (opcional)
  • sal
  • pebre
  • mantega i farina de galeta (si el motlle no és de silicona)

Preparació: 
Netegeu les carxofes de les parts més fibroses i talleu-les cadascuna en 6 o 8 trossets. Coeu-les al vapor fins que estiguin tovetes.

Netegeu els xampinyons i talleu-los per fregir-los amb una mica d'oli. Posteriorment hi afegiu el pernil tallat a trossets.

Bateu els ous amb la crema de llet, salpebrant-ho una mica i afegiu-hi les carxofes cuites.

Aboqueu la barreja en un motlle untat amb mantega i enfarinat amb farina de galeta (si és de silicona, no cal) i enforneu-ho a uns 150-160ºC durant uns 3/4 d'hora, o una hora, fins i tot (si ho coeu al bany maria evitareu el color torradet).

Un cop fred o tebi ja el podeu desemmotllar.

2 comentaris:

  1. sense gens ni mica de farina??? M'agrda!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Molt saludable. Hi ha qui el cou al bany maria i queda un aspecte més homogeni de la superfície.

    ResponElimina