.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 11 de febrer de 2011

Pastís de bledes, xampinyons i pernil

Chard, mushrooms and cured ham cake/ Pastel de acelgas, champiñones y jamón

Vet aquí una altra manera de menjar verdures.

Ingredients:
  • 1/2 Kg de bledes
  • 5 ous 
  • 200 g de xampinyons frescos
  • 100 g de pernil salat
  • 5 grans d'all
  • sal
  • una mica d'oli 
Preparació:
Bulliu les bledes, escorreu-les bé, tritureu-les una mica i passeu-les per la paella amb un xic d'oli (moooolt poc) per acabar de treure'n l'excés d'aigua. Reserveu-les.

Tot seguit, peleu els alls, talleu-los a làmines, i daureu-los a la mateixa paella també amb un xic d'oli.

Passeu també per la paella els xampinyons nets, i tallats amb una mica d'oli.

Talleu el pernil petitó tot traient-ne l'excés de greix.

En un bol gran, bateu-hi els ous amb la sal i agregeu-hi la resta d'ingredients, procurant barrejar-ho tot bé.

Emmotlleu la barreja en un motlle rectangular o el que us vingui de gust. Si és de silicona no caldrà que l'unteu amb mantega perquè no s'enganxi. Coeu el pastís al forn ja calent a uns 150ºC durant gairebé una hora. Un cop fred, ja el podreu desemmotllar i tallar.

4 comentaris:

  1. uhmmm que bo! aquesta mena de pastissos són molt bons i molt pràctics
    felicitats

    ResponElimina
  2. Per variar una mica de la verdura bullida o al vapor sense més ni menys...

    ResponElimina
  3. Hola Nuria, amb semble deliciós aquest pastis.
    Saps ...
    Jo soc de Sabadell, i el canapes de pinya i sucre, el mangiaba també, els compraba la meba mare (no estic segura) al Forn San Jaume o a la Lionesa.
    Molt bons,que be recordar...
    Petons

    ResponElimina
  4. Hola Margot,
    jo havia menjat una canapès semblants de Cal Coma del carrer de la Salut. Potser eren aquests?

    ResponElimina