.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 8 de gener del 2011

Coca de vidre

Glass coca / Coca de cristal

Aquesta és la primera recepta que vaig aprendre de la Cuina de casa, ara fa pocs anys, i sempre que en faig té un gran èxit tant entre grans com petits. Una vegada més, molt fàcil de fer. Així doncs, aquí teniu una senzilla recepta però resultona per endolcir els vostres berenars.

Ingredients:
  • massa fresca de pa o pizza*
  • oli d'oliva
  • sucre
  • ametlles trossejades o pinyons
  • anís sec (o dolç)
* La massa fresca de pa o pizza la podeu comprar en un forner per encàrrec; també la podeu fer vosaltres amb la màquina del pa, amb el programa d'amassar i prou (amb 500 g de farina us sortiran unes 10 coques); o bé comprar massa de pizza fresca envasada al supermercat, d'aquestes que es poden estirar més.

Preparació:
Estireu les coques de dues en dues damunt d'una làmina de silicona o d'una fulla de paper vegetal per anar al forn, tenint cura d'enfarinar bé el rodet i la superfície perquè no s'enganxi. Han de quedar coques molt primes. Tot seguit escampeu-hi bé l'oli amb un pinzell i cobriu-les amb força sucre (jo li poso morè) i l'ametlla o els pinyons.

Enforneu-les de dues en dues amb el forn ja calent a 220ºC durant uns 10 minuts o fins que veieu que el sucre s'ha fos parcialment i la coca s'hagi torrat al vostre gust.

Tot just treure-les del forn escampeu-hi per damunt l'anís amb un pinzell.


4 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta Gemma. Sempre triomfa!

    ResponElimina
  2. Què fàcil i què bona!! Ja sé amb què puc sorprendre a la família aquest cap de setmana!! Gràcies!! Paula (bontiberi.blogspot.com)

    ResponElimina
  3. Hola Paula. Segur que agradaran!

    ResponElimina