Aquest pa és una variant del Pa de muesly i panses que us vaig presentar temps enrere, en aquest cas, però, és més integral (a més de la farina integral, hi afegeixo segó) i enlloc de panses hi poso nous. Amb aquestes proporcions queda un pa tupidet, com a mi m'agrada, apte tant per a l'esmorzar com per sucar qualsevol plat.
Ingredients:
- 450 g de farina
- 200 g de muesly
- 50 g de segó
- 50 g de nous pelades
- 2,5 culleradetes d'oli d'oliva (20 ml)
- 2,5 culleradetes de sal (15 g)
- 2,5 culleradetes de sucre (12 g)
- 25 g de llevat fresc
- 400 ml d'aigua
Preparació:
En el motlle de la panificadora poseu-hi primer el muesly, el segó i les nous trencades al fons. Tot seguit aboqueu-hi la farina de manera que faci muntanya i feu-hi un clot al mig per posar-hi el llevat esmicolat. En diferents cantonades del motlle, poseu-hi l'oli, la sal i el sucre. Finalment, afegiu-hi l'aigua pels voltants amb compte que no mulli el llevat.
Poseu en marxa la panificadora amb el programa d'amassar i coure pa (jo faig servir sempre el programa ràpid) i tan bon punt estigui cuit, ja el podeu desemmotllar i deixar refredar damunt la fusta enreixada de tallar el pa.
Vaig tenir un lapsus i vaig anotar malament la quantitat d'aigua necessària. Ara ja està corregit.
ResponElimina