.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 5 de setembre del 2010

Pastís fred de pernil dolç i formatge

Cold cake of cooked ham and cheese / Pastel frío de jamón cocido y queso
Aquest pastís fred de pernil dolç i formatge s'ha convertit en un clàssic dels estius, tant a casa nostra, com en sopars d'amics, on sol tenir molt d'èxit. No necessita cocció, tan sols ha d'estar unes hores a la nevera perquè la crema de formatge quedi ben presa. 

Ingredients per un motlle mitjà quadrat, rodó o rectangular:
  • 1 paquet de pa de motlle sense crosta
  • 1 terrina de formatge cremós (tipus Philadelphia)
  • Uns  100 ml de crema de llet
  • Uns 400 g de pernil dolç a talls que no es trenquin
  • Herbetes: alfàbrega, anet, orenga...
Preparació:
Escolliu un motlle (rodó o quadrat...) que sigui profund i folreu per dins amb film transparent de manera que aquest sobresurti per les vores (penseu que haurà de recobrir tot el pastís). Recobriu el motlle, per damunt del film, amb el pernil dolç deixant que us sobresurti per les vores també, perquè haurà de recobrir tot el pastís. Poseu el primer pis de pa de motlle com si es tractés d'un trencaclosques. 

En un bol a part bateu el formatge cremós amb la crema de llet amb l'ajuda d'una batedora de mà. No hi aboqueu tota la crema de llet de cop, sinó de mica en mica i així anireu veient la que necessiteu. Afegiu-hi les herbes que vulgueu. Us ha de quedar una crema espesseta que pugueu repartir fàcilment per damunt del pa de motlle amb una cullera. Aneu fent pisos de pa de motlle i de crema de formatge deixant cada vegada el pa ben empapat. En el darrer pis (haureu fet uns 3 o 4 pisos de pa) escampeu-hi una miqueta de crema de formatge (tot i que menys que en els anteriors, només per xupar una mica el pa) i tapeu-lo amb el pernil dolç que sobresortia del motlle; finalment, cobriu tot el pastís amb el film.

Deixeu-lo unes 4 hores a la nevera perquè quedi ben presa la crema de formatge. A l'hora de servir-lo, destapeu el film i aboqueu el pastís damunt d'una safata tot donant-li la volta. És un pastís dens, que atipa força. Per tant, feu els talls no massa grans i us recomano acompanyar-lo d'una mica d'amanida per completar l'àpat.

3 comentaris:

  1. OOOoh, és una preciositat de pastís! quina xulada!

    ResponElimina
  2. Aquests pastissos a casa també agraden molt, són super agraïts. Els pots tenir fets amb antel·lació i segur que triomfen. I la foto del tall queda molt bonic!

    ResponElimina
  3. I ben bo i senzill que és, Cuina vermella!
    Sí que triomfen, Gemma, agraden molt i no tenen cap complicació. Pel que fa a les fotos...faig el que puc, com en les receptes, i em falta molt per aprendre, també.

    ResponElimina