.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 13 de setembre del 2010

Tiramissú


Aquest tiramissú -d'èxit assegurat- és fet a partir d'una recepta que  ha arribat a les meves mans a través de la tia Glòria. 

Ingredients (per una safata fonda de mida mitjana):
  • 1 terrina de 250 g de Mascarpone
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 cafetera de cafè (uns 200-250 ml)
  • Vi de Marsala (o Màlaga virgen o Amaretto)
  • Uns 400 g de melindros
  • 2 ous
  • Cacau pur en pols sense sucre 
Preparació:
Ensucreu el cafè (només dues cullerades de sucre, just perquè no sigui amarg), aboqueu-lo en un plat fondo i suqueu-hi els melindros de pressa per banda i banda (allò: plis-plas!) i aneu-los col·locant a la safata cobrint-ne el fons.

Barregeu el Mascarpone amb els dos rovells d'ou i afegiu-hi el vi de mica en mica (1/2 vaset petit de vi aproximadament, aneu tastant fins que es noti lleugerament, al vostre gust) i dues cullerades rases de sucre (no ha de quedar massa dolç, que sinó és empalagós). Feu  una crema amb això de consistència semblant a la maionesa (barrejant amb la batedora de mà).

A part munteu les clares de punt de neu i barregeu-les amb la crema de formatge. Poseu una capa d'aquesta crema per damunt dels melindros i repetiu un altre pis de melindros i un altre pis de crema de formatge.

Guardeu-lo unes 6 hores a la nevera perquè quedi ben pres i, en el moment de servir, escampeu-hi el cacau per sobre, amb l'ajuda d'un colador fi, fins a cobrir bé tota la superfície.

 Ja veureu, és deliciós!

3 comentaris:

  1. El tiramisú és de les meves postres preferides! Jo el faig molt semblant, però amb amaretto que poso amb el cafè. Queda boníssim, oi?

    ResponElimina
  2. Ostres quin ensurt, tenia el volum a tot drap a l'ordinador, estic sola a casa en silenci i a l'entrar a la teva cuina ha començat a sonar la música i fet un salt de la cadira!
    El tiramisú ens torna bojos, el teu ha quedat genial, com sempre les teves receptes ens agraden molt!!

    ResponElimina
  3. Suposo Gemma que, tant si poses el vi o licor per una banda o per l'altra, sempre ha de quedar molt bo el tiramissú. També l'he provat de fer amb Amaretto i m'ha agradat molt (tot i que aleshores n'he posat menys quantitat).

    Perdona, Cuina Vermella, per l'ensurt amb la música...I me n'alegro que les receptes que penjo aquí us agradin. Aquest tiramissú és el primer que vaig aprendre i sempre el faig així perquè, de debò, queda molt bé. Espero que us agradi força també a vosaltres, si el proveu.

    ResponElimina