.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 27 de juny del 2010

Peres al vi

Pears in red wine/ Peras al vino

Aquesta clàssica i senzilla recepta data, segons en Jaume Fàbrega en El gran llibre de la cuina de les àvies, com a mínim del segle XVII. La mare n'havia fet moltes vegades i, com que feia temps que no en menjava, m'he decidit a experimentar amb alguna recepta. En el llibre esmentat es recomana fer servir un vi negre de qualitat i, fins i tot, s'hi suggereix d'afegir-hi moscatell, garnatxa, o clavells. Jo m'he limitat a començar per la versió simple, que ja queda prou bona, us ho puc assegurar. 



Ingredients:
  • 6 peres blanquilla, tot i que jo les he fet amb peres conferència
  •  75 cl de vi negre
  • 100 g de sucre
  • 1 canó de canyella
  • la pela d'una llimona


Preparació:
Peleu les peres deixant una mica de pell al voltant de la cua, deixant també aquesta. Renteu-les i poseu-les a coure en una cassola (si pot ser, de terrissa) amb el vi, el sucre, la canyella i la pela de llimona durant ben bé una hora (tot i que en el llibre indica mitja hora aproximadament). Un cop fredes, ja es poden servir.

Es pot fer el mateix procediment amb codonys.

2 comentaris:

  1. M'encanten les peres al vi, són unes postres tradicionals oblidades, oi?
    Precisament acabo de fer uns nespres al vi que també han quedat molt bons ;)

    ResponElimina
  2. I tant oblidades! Que en feia d'anys que no en menjava... M'agrada la teva proposta dels nespres al vi, sobretot per als que teniu algun nesprer al jardí, és una manera més d'aprofitar-los.

    ResponElimina