.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 26 de març del 2010

Pa de muesly i panses

Musly and raisins bread/ Pan de muesly y pasas

Amb aquest pa de muesly i panses enceto les receptes per fer amb la panificadora. Fer-se un mateix el pa a casa permet l'elaboració de gairebé tota mena de pans especials sense que tingui el cost excessiu d'adquirir-lo en segons quins forns de pa. A la vegada, permet gaudir de l'agradable olor del pa acabat de coure que, en el cas d'aquest, que porta panses, és dolça i molt especial.

Gràcies al muesly i les panses té un elevat contingut energètic, cosa que el fa ideal per a esmorzar. Pel meu gust, combina tan bé amb dolç com amb salat. A mi m'encanta, per exemple, sucar-lo amb tomàquet i acompanyar-lo amb pernil salat. També pot acompanyar un dinar, si és que també us agrada aquest contrast entre el dolç i el salat. Proveu-ho!

Ingredients:
  • 450 g de farina integral
  • 2,5 culleradetes d'oli d'oliva (20 ml)
  • 2,5 culleradetes de sal (15 g)
  • 2,5 cullerades de sucre moreno (12 g)
  • 180 g de muesly
  • 225 g de panses sense pinyol
  • 25 g de llevat fresc
  • 350 ml d'aigua*
*Si hi poseu farina blanca, n'hi haurà prou amb uns 300 ml d'aigua.

Preparació:
En el motlle de la màquina del pa poseu-hi en primer lloc el muesly i les panses. Tot seguit aboqueu-hi la farina, que quedi fent una muntanyeta. Feu un forat al mig de la farina i poseu-hi el llevat esmicolat. En una cantonada afegiu-hi el sucre, en una altra la sal i en una tercera l'oli. Finalment poseu-hi l'aigua pel voltant, de manera que no mulli el llevat.

Poseu en marxa la màquina en el programa bàsic de fer pa (amassar i coure). Un cop cuit, desemmotlleu-lo i deixeu-lo refredar damunt d'una reixeta.

4 comentaris:

  1. L'olor del pa mentre es cou és deliciosa, oi?
    Aquests pans enriquits m'encanten, amb una mica de melmelada tens un esmorzar complet, sa i molt bo!

    ResponElimina
  2. Certament la olor del pa quan es cou és molt agradable; i quan és enriquit amb panses o altres ingredients aquesta olor s'endolceix i t'obre la gana. Penso que aquests pans enriquits combinen tan bé amb melmelada com amb tomàqauet i salat. És una barreja curiosa però molt bona. Només cal que ho proveu.

    ResponElimina
  3. Aquest pa te un aspecte fabulos i segur que bonissim!!!

    ResponElimina