.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimarts, 15 de desembre de 2009

Pastís de nata i trufa

Whipped cream and truffle cake/ Pastel de nata y trufa
Per celebrar l'aniversari d'un dels meus nebots, en Roger, que demà farà 4 anys, he fet aquest pastís de nata i trufa.


Val a dir que, per aprofitar la llum natural, he fet les fotos abans d'acabar la decoració del pastís amb els confits de colors, que encara havia de comprar, per fer-lo més atractiu als ulls de les criatures. I, com que anava adreçat als nens, no hi he posat conyac a la trufa, com poso a la recepta que teniu a continuació.


Ingredients:
Per fer el pa de pessic:
  • 4 ous
  • 125 g de sucre
  • 125 g de farina
  • raspadura de llimona (opcional)
  • una mica de mantega per untar el motlle
Per a la nata i la trufa:
  • 700 ml de nata líquida per muntar
  • cacau pur en pols sense sucre
  • sucre glass (podeu fer-ne amb el molinet de cafè)
  • conyac
Per a l'almívar:

  • 100 g de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • el suc de mitja llimona
Per a la decoració:
  • La trufa que quedi
  • 100 g d'ametlla trocejada torrada
  • Xocolata de cobertura
Preparació:

Per fer el pa de pessic, bateu molt bé els ous amb el sucre de manera que dupliquin o tripliquin el volum fins que pogueu dibuixar un vuit. A continuació incorporeu-hi la farina amb molt de compte, sense remenar, perquè la massa no baixi, i la raspadura de llimona. Ompliu amb aquesta massa un motlle d'uns 25 cm de diàmetre untat amb mantega i enfarinat i enforneu-lo amb el forn ja calent a uns 180ºC durant uns 25 minuts.

Un cop cuit, (podeu comprovar la cocció si quan punxeu amb un escuradents aquest surt sec) deixeu-lo refredar i obriu-lo per la meitat en tres parts.

Prepareu l'almívar barrejant el sucre amb l'aigua i el suc de llimona i deixeu-lo bullir 5 minuts. Amb aquest almívar, empapeu el pis de sota el pastís.

Munteu la nata amb la batedora. Per tal que us pugi bé, la nata ha d'estar ben freda de la nevera o, fins i tot, podeu posar-la uns minuts al congelador. Ensucreu-la amb sucre glass, i ompliu generosament el primer pis del pastís.

Munteu el segon pis de pa de pessic i repartiu-hi l'almívar restant pel damunt.

Barregeu la resta de la nata amb més o menys quantitat del cacau en pols i una mica de conyac*, al vostre gust i farciu el segon pis damunt de l'almívar.

*Si hi poseu conyac, us recomano utilitzar xocolata negra fosa al bany maria enlloc de cacau en pols i barrejar-hi el conyac abans d'afegir-la a la nata.

Acabeu de muntar el pastís i cobriu tota la superfície amb la trufa restant.

Recobriu tota la vora del pastís amb l'ametlla torrada. Si l'heu comprada crua, la podeu torrar en una paella sense gens d'oli.

Amb una mànega de pastisseria, podeu dibuixar sanefes amb la resta de la trufa.

Si voleu, podeu fer dibuixos o escriure quelcom amb la xocolata de cobertura fosa al bany maria, amb una mànega amb el forat petit.

1 comentari:

  1. aquesta melmelada de pebrot queda molt be posar-ne una mica sobre brandada de bacalla. Pots fer torradetes amb brandada i una gota de melmelada. Genial. Tia Glòria Cirera.

    ResponElimina