Apple cake/ Pastel de manzana
Un altre clàssic del meu receptari és aquest pastís de poma que vaig fer per acompanyar el te del dissabte dels pares amb uns amics, a Guils. Cal posar-hi molta poma i s'ha de coure força estona per tal que no cruegi.
Un altre clàssic del meu receptari és aquest pastís de poma que vaig fer per acompanyar el te del dissabte dels pares amb uns amics, a Guils. Cal posar-hi molta poma i s'ha de coure força estona per tal que no cruegi.
Ingredients:
- 6 ous
- 200 g de farina
- 200 g de sucre
- 100 g de mantega
- 1 sobre de llevat
- 4 o 5 pomes grans
Separeu les clares dels rovells i barregeu els rovells amb el sucre. Afegiu-hi la mantega fosa al bany maria. A part barregeu la farina amb el llevat i agregueu-la-hi. A continuació incorporeu-hi amb compte les clares a punt de neu, de manera que us quedi una massa esponjosa, i finalment la poma pelada i tallada a dauets barrejant amb cura.
Unteu un motlle rodó d'almenys 25 cm de diàmetre amb farina i espolvoregeu-hi farina. Aboqueu-hi la massa i repartiu-la bé. Enforneu-lo durant un mínim de 45 minuts a 180ºC amb el forn ja calent. Per assegurar-vos que s'ha cuit del tot, punxeu-lo amb un escuradents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada