.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimarts, 8 de desembre del 2009

Pastís de poma

Apple cake/ Pastel de manzana
Un altre clàssic del meu receptari és aquest pastís de poma que vaig fer per acompanyar el te del dissabte dels  pares amb uns amics, a Guils. Cal posar-hi molta poma i s'ha de coure força estona per tal que no cruegi.



Ingredients:
  • 6 ous
  • 200 g de farina
  • 200 g de sucre
  • 100 g de mantega
  • 1 sobre de llevat
  • 4 o 5 pomes grans
Separeu les clares dels rovells i barregeu els rovells amb el sucre. Afegiu-hi la mantega fosa al bany maria. A part barregeu la farina amb el llevat i agregueu-la-hi. A continuació incorporeu-hi amb compte les clares a punt de neu, de manera que us quedi una massa esponjosa, i finalment la poma pelada i tallada  a dauets barrejant amb cura.

Unteu un motlle rodó d'almenys 25 cm de diàmetre amb farina i espolvoregeu-hi farina. Aboqueu-hi la massa i repartiu-la bé. Enforneu-lo durant un mínim de 45 minuts a 180ºC amb el forn ja calent. Per assegurar-vos que s'ha cuit del tot, punxeu-lo amb un escuradents.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada