.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dijous, 3 de desembre del 2009

Cake de pastanaga i festucs

Carrot and pistachios cake/ Cake de zanahoria y pistachos
Per no perdre la tradició, avui hem celebrat Sant Xavier a casa. Així, he tingut l'excusa perfecta per provar de fer un altre dels pastissos de La cuina de casa.


Aquesta vegada m'he aventurat amb el cake de pastanaga i festucs amb glaça de xocolata blanca i llimona. Un cake exquisit i trencador. Us el recomano.

Ingredients:
  • 300 g de pastanagues
  • 150 g de sucre
  • 150 g de festucs (pistatxos) pelats sense sal (si són salats, no cal posar-hi la sal indicada a la recepta)
  • 40 g de farina
  • 4 ous
  • 16 g de llevat químic
  • 2 culleradetes d'espècies en pols (vainilla, gingebre, canyella, clau, anís...)
  • 1 culleradeta d'aroma de vainilla
  • ratlladura d'una llimona
  • 1 polsim de sal
      Per la glaça:
  • 100 g de xocolata blanca
  • 20 g de mantega
  • 20 g de licor Limoncello
  • ratlladura d'una llimona
Preparació:
Tritureu els pistatxos i el sucre amb el túrmix.

A part, tritureu amb el túrmix la pastanaga, prèviament pelada i ratllada, i els ous, fins que us quedi una massa escumosa.

Afegiu-hi els festucs triturats i barregeu-ho bé.

Afegiu-hi la farina i el llevat tamisats, la sal, les espècies i la vainilla, i barregeu-ho tot bé.

Aboqueu-ho en un motlle untat amb mantega i farina (no caldrà si el motlle és de silicona).

Coeu-ho al forn preescalfat a 160ºC els primers 10 minuts i a 180ºC 30 minuts més.

Un cop cuit, deixeu-lo refredar i ja el podreu desemmotllar.

Per la glaça, foneu tots els ingredients al bany Maria i aboqueu-la ràpidament damunt del pastís. Deixeu endurir la cobertura i ja estarà a punt per a ser servit!


1 comentari:

  1. A nosaltres ens va agradar moltíssim, les espècies, els festucs, la pastanaga i la xocolata blanca aconsegueixen una coca molt gustosa i humida... Felicitats al Xavier!

    ResponElimina