Carrot and pistachios cake/ Cake de zanahoria y pistachos
Per no perdre la tradició, avui hem celebrat Sant Xavier a casa. Així, he tingut l'excusa perfecta per provar de fer un altre dels pastissos de La cuina de casa.
Per no perdre la tradició, avui hem celebrat Sant Xavier a casa. Així, he tingut l'excusa perfecta per provar de fer un altre dels pastissos de La cuina de casa.
Aquesta vegada m'he aventurat amb el cake de pastanaga i festucs amb glaça de xocolata blanca i llimona. Un cake exquisit i trencador. Us el recomano.
Ingredients:
- 300 g de pastanagues
- 150 g de sucre
- 150 g de festucs (pistatxos) pelats sense sal (si són salats, no cal posar-hi la sal indicada a la recepta)
- 40 g de farina
- 4 ous
- 16 g de llevat químic
- 2 culleradetes d'espècies en pols (vainilla, gingebre, canyella, clau, anís...)
- 1 culleradeta d'aroma de vainilla
- ratlladura d'una llimona
- 1 polsim de sal
- 100 g de xocolata blanca
- 20 g de mantega
- 20 g de licor Limoncello
- ratlladura d'una llimona
Tritureu els pistatxos i el sucre amb el túrmix.
A part, tritureu amb el túrmix la pastanaga, prèviament pelada i ratllada, i els ous, fins que us quedi una massa escumosa.
Afegiu-hi els festucs triturats i barregeu-ho bé.
Afegiu-hi la farina i el llevat tamisats, la sal, les espècies i la vainilla, i barregeu-ho tot bé.
Aboqueu-ho en un motlle untat amb mantega i farina (no caldrà si el motlle és de silicona).
Coeu-ho al forn preescalfat a 160ºC els primers 10 minuts i a 180ºC 30 minuts més.
Un cop cuit, deixeu-lo refredar i ja el podreu desemmotllar.
Per la glaça, foneu tots els ingredients al bany Maria i aboqueu-la ràpidament damunt del pastís. Deixeu endurir la cobertura i ja estarà a punt per a ser servit!
A nosaltres ens va agradar moltíssim, les espècies, els festucs, la pastanaga i la xocolata blanca aconsegueixen una coca molt gustosa i humida... Felicitats al Xavier!
ResponElimina