Apple crumble cake / Pastel de manzana desmigado
Dies enrere vam collir les pomes de l'"hort" de Guils abans que desapareguessin per encanteri. La qüestió és que, amb les presses per collir-les, han resultat ser una mica verdes. Una mica verdes per menjar tal qual, però no per fer-ne menges delicioses.
Aquesta vegada he provat de fer el pastís engrunat de poma del clàssic llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí. Diferent i deliciós. Una mica entretingut de fer, però val la pena.
Ingredients:
- 300 g de farina
- 2 cullerades de llevat en pols
- 140 g de margarina
- 1 ou
- 125 g de sucre
- vainilla en pols
- 2 pomes grosses
- 1 llimona
- 50 g de nous
- 50 g de panses de Corint
Preparació:
Poseu la farina damunt la taula o en un bol gran formant una corona i, al mig, afegiu-hi la margarina, l'ou, 100 g de sucre i la vainilla en pols (un quart de cullereta). Treballeu-ho primer amb la forquilla i a continuació amb les mans, fins que quedi una massa una mica consistent. Separeu-ne una quarta part.
Estireu l'altra part amb el corró i col·loqueu-la en un motlle rodó d'uns 22 cm prèviament untat amb mantega, de manera que cobreixi tot el fons i uns dos o 3 cm cap amunt de les vores. Ratlleu-hi una poma directament a dins i, per damunt, escampeu-hi les raspadures de la meitat de la llimona i la meitat de les nous a trocets petits. Podeu posar-hi 50 g de panses de Corint. Per damunt, escampeu-hi mitja cullerada de sucre i ratlleu-hi l'altra poma i la pela de l'altra mitja llimona. Afegiu-hi les nous que quedeu i mitja cullerada més de sucre.
Tot seguit esmicoleu-hi per damunt la quarta part de la pasta que havíeu reservat, tot cobrint tot el pastís amb les engrunes.
Coeu-lo al forn a uns 180ºC, aproximadament una hora. Quan sigui fred, desemmotlleu-lo i empolsineu-lo amb sucre llustre.
Quina bona pinta, me'n guardes un trosset???
ResponEliminaEm sap greu, Cristina, va volar. ;)
ResponEliminaQuina pinta!Jo també tinc el llibre i me'l miro molt sovint.
ResponEliminaquina bona idea! ha d'estar molt bo!!
ResponElimina