.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dimecres, 28 de setembre de 2011

Pastís de poma engrunat

Apple crumble cake / Pastel de manzana desmigado



Dies enrere vam collir les pomes de l'"hort" de Guils abans que desapareguessin per encanteri. La qüestió és que, amb les presses per collir-les, han resultat ser una mica verdes. Una mica verdes per menjar tal qual, però no per fer-ne menges delicioses.

Aquesta vegada he provat de fer el pastís engrunat de poma del clàssic llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí. Diferent i deliciós. Una mica entretingut de fer, però val la pena.

Ingredients:
  • 300 g de farina
  • 2 cullerades de llevat en pols
  • 140 g de margarina
  • 1 ou
  • 125 g de sucre
  • vainilla en pols
  • 2 pomes grosses
  • 1 llimona
  • 50 g de nous
  • 50 g de panses de Corint
Preparació:
Poseu la farina damunt la taula o en un bol gran formant una corona i, al mig, afegiu-hi la margarina, l'ou, 100 g de sucre i la vainilla en pols (un quart de cullereta). Treballeu-ho primer amb la forquilla i a continuació amb les mans, fins que quedi una massa una mica consistent. Separeu-ne una quarta part.

Estireu l'altra part amb el corró i col·loqueu-la en un motlle rodó d'uns 22 cm prèviament untat amb mantega, de manera que cobreixi tot el fons i uns dos o 3 cm cap amunt de les vores. Ratlleu-hi una poma directament a dins i, per damunt, escampeu-hi les raspadures de la meitat de la llimona i la meitat de les nous a trocets petits. Podeu posar-hi 50 g de panses de Corint. Per damunt, escampeu-hi mitja cullerada de sucre i ratlleu-hi l'altra poma i la pela de l'altra mitja llimona. Afegiu-hi les nous que quedeu i mitja cullerada més de sucre.

Tot seguit esmicoleu-hi per damunt la quarta part de la pasta que havíeu reservat, tot cobrint tot el pastís amb les engrunes.

Coeu-lo al forn a uns 180ºC, aproximadament una hora. Quan sigui fred, desemmotlleu-lo i empolsineu-lo amb sucre llustre.


4 comentaris:

  1. Quina bona pinta, me'n guardes un trosset???

    ResponElimina
  2. Em sap greu, Cristina, va volar. ;)

    ResponElimina
  3. Quina pinta!Jo també tinc el llibre i me'l miro molt sovint.

    ResponElimina
  4. quina bona idea! ha d'estar molt bo!!

    ResponElimina