.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 27 de desembre del 2010

Canapès enrotllats de pinya i pernil dolç

Rolled canapés of pineapple and ham / Canapés enrollados de piña y jamón cocido
Per anar pensant en el menú de Cap d'any, us proposo aquests canapès enrotllats i una mica emborratxats de pinya i pernil dolç. Aquesta recepta sí que tira més a la dels canapès de Cal Coma d'uns altres temps...Les gràcies les heu de donar a la tia Glòria, que és qui me'n va explicar la recepta. Són facilíssims de fer, l'únic que heu de tenir en compte és que us farà falta un cremador per al sucre del damunt.

Ingredients per a una vintena de canapès:
  • 4-5 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 8-10 talls de pinya en rodanxes amb el seu suc (una llauna)
  • conyac
  • 10 talls de pernil dolç que no es trenqui
  • 100-150 g de mantega
  • sucre
Preparació:
Partiu els talls de pernil dolç per la meitat de manera que us quedin dos quadradets. Talleu el pa a tires d'aproximadament 1 cm i mig d'ample i que facin de llarg com l'amplada dels talls de pernil. En un plat fondo, aboqueu-hi suc de pinya fins la meitat i afegiu-hi un rajolí de conyac (més o menys llarg, al vostre gust). Prepareu-vos també la pinya tallada a trossets (6-8 talls per rodanxa).

Ara ja podeu muntar els canapès. Damunt d'un tall de pernil dolç, col·loqueu-hi una tira de pa prèviament sucada per una banda amb el suc de pinya i conyac (plas!) procurant que la banda sucada quedi a dalt. Damunt del pa col·loqueu-hi uns tres tallets de pinya cap-i-cuats, i damunt de la pinya poseu-hi una tira de mantega. Aneu enrotllant els canapès tot deixant-los a punt per cremar amb la banda de la pinya i la mantega cap amunt.

Un cop enrotllats tots els canapès, escampeu-hi sucre per damunt (blanc o negre) i aneu-los cremant un a un. Si els cremeu just abans de menjar tindreu el sucre cruixent, però també es poden cremar amb antel·lació i, tot i haver-se desfet la crosta, mantindran aquell gustet.

Us recomano posar-los d'un en un damunt d'un paperet especial per a canapès perquè sigui més fàcil agafar-los sense embrutar-se. 

Així de senzill i molt bo, us ho asseguro. Espero que us agradin i aprofito per a desitjar-vos un molt bon i millor any nou.

4 comentaris:

  1. Moltes felicitats pel blog, la cançò de benvinguda és perfecta i les receptes més encara. petons

    maquillajeymodalowcost.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Gràcies, espero que et sigui útil.

    ResponElimina
  3. Mmm quina coca!! Gràcies per la recepta.

    ResponElimina
  4. Suposo que et refereixes a la coca de vidre...Les gràcies a la Gemma (La cuina de casa).

    ResponElimina