.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dissabte, 28 d’agost del 2010

Crema de taronja amb mel i mató

Orange cream with honey and curd cheese / Crema de naranja con miel y requesón

Aquests dies de vacances a Guils de Cerdanya, aprofitant que es pot comprar llet fresca a granel, he provat de fer aquestes postres de la Mireia Carbó, publicades en el seu llibre La cuina que no amoïna (realment són receptes que resulten i no són complicades).

Segons diu la Mireia en el seu llibre, aquestes postres, ràpides de preparar i sense complicacions, són dignes d'un restaurant de cinc estrelles, i nosaltres ho confirmem.



Ingredients per a la crema de taronja:
  • 250 ml de suc de taronja natural 
  • 250 ml d'aigua
  • 100 g de sucre
  •  30 g de farina de blat de moro (Maizena)
  • 2 ous
  • la pell d'una taronja
Ingredients per a la crema de mató:
  • 250 g de mató
  • 3 cullerades soperes de mel
  • nous pelades
Preparació:
En primer lloc, espremeu les taronges fins a obtenir els 250 ml de suc.
En un recipient, barregeu amb un batedor de mà els dos ous amb la farina de blat de moro i una mica d'aigua.
A part, escalfeu en un  cassó el suc de taronja (el podeu colar, si voleu) amb la pell de taronja (procurant no agafar-ne la part més blanca), la resta de l'aigua i el sucre. Un cop calent, deixeu-ho refredar una mica i aboqueu-ho sebre la barreja dels ous. A continuació, coleu la crema dins el cassó i escalfeu-la, sense parar de remenar, fins el moment que trenqui el bull. Deixeu-la refredar.

Per preparar la crema de mató, barregeu aquest amb la mel amb l'ajuda d'una cullera o forquilla. També podeu fer la barreja amb la batedora elèctrica, fins i tot afegint-hi una mica del xerigot -si és necessari- fins a obtenir la consistència cremosa desitjada.

Per a la presentació, repartiu la crema de mató en el fons de les 6 o 8 copes o bols (un dit aproximadament). Cobriu-la amb la crema de taronja i, a la superfície, decoreu-la amb nous trencades.

Guardeu-la a la nevera fins al moment de servir.

4 comentaris:

  1. Quines copes tan fantàstiques, i és que les receptes de la Mireia sempre queden bé.

    ResponElimina
  2. Tens raó, Cristina. Jo l'he descobert ara, tot i que el llibre ja fa uns anys que circula...

    ResponElimina
  3. Les receptes de la Mireia tenen l'èxit assegurat. Aquesta copa ha de ser bonísima, fàcil de preparar i amb una presentació molt vistosa. Per triomfar!

    ResponElimina
  4. La Mireia ja tenia raó en el seu llibre...

    ResponElimina