.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dijous, 22 de juliol del 2010

Amanida de brots tendres i vinagreta de mel

Salad of tender buds with honey vinaigrette
Ensalada de brotes tiernos y vinagreta de miel


Hi ha una infinita varietat d'amanides diferents que podem elaborar combinant tota mena d'ingredients. Jo procuro que les amanides no siguin estrictament verdes, perquè se'm fan molt avorrides, per això hi solc posar algun ingredient proteic, com tonyina, verat, formatge, etc. Aquesta vegada, partint d'una base verda de brots variats, hi he afegit una mica de formatge tipus feta i surimi (el que coneixem molts com a potes de cranc), que podeu trobar al supermercat fresc o congelat.

Per amanir-la d'una manera diferent, he fet una vinagreta de mel. És molt fàcil de preparar, com qualsevol vinagreta, i amb ingredients que solem tenir a casa: oli, vinagre de Mòdena, mostassa, mel, sal i pebre.

Ingredients per a l'amanida per a dues persones:
  • Brots tendres variats per amanida
  • 6-8 barretes de surimi
  • Mig pebrot vermell
  • Uns quants daus de formatge tipus feta
  • Un grapadet de pipes de gira-sol pelades
Ingredients per a la vinagreta de mel:
  • 30 ml  d'oli d'oliva
  • 10 ml de vinagre de Mòdena
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 1 culleradeta de postres de mostassa
  • sal 
  • pebre

Preparació:
Per a l'amanida, poseu un fons de brots tendres i al damunt repartiu-hi el pebrot net i tallat a trocets, el surimi tallat a rodanxes, el formatge tallat a daus i les pipes pelades.
Per a la vinagreta, en un pot de vidre amb tap de rosca, aboqueu-hi tots els ingredients, tapeu-lo, i agiteu-lo enèrgicament. Les proporcions indicades són aproximades, de manera que podeu corregir-la al vostre gust.

2 comentaris:

  1. M'encanten les amanides, a l'estiu són el que ve més de gust. I aquesta, amb el formatge, les pipes i la mel té tos els gustos del món!

    ResponElimina
  2. Entre amanides i cremes fredes anem combatent la calor...

    ResponElimina