.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 18 de juny del 2010

Crema de cogombre i iogurt

Cucumber and yoghurt soup/ Crema de pepino y yogurt

Tot i que l'estiu entès com a estació calorosa no ha arribat de moment, us proposo aquesta crema refrescant per si de cas la calor apreta en algun moment... Una vegada més, és molt senzilla de preparar i es pot fer al moment o tenir-la llesta amb antel·lació.
En la meva versió es trituren tots els ingredients, tot i que en algun restaurant n'he menjat amb trocets de cogombre.
A mi m'agrada fer servir iogurt cremós (de tipus grec) però ho podeu fer amb un altre, sempre i quan sigui natural i sense sucre, és clar.




Ingredients per a dues persones:
  • 2 cogombres
  • 2 iogurts cremosos (de tipus grec)
  • 1 gra d'all
  • una mica de julivert
  • sal
Preparació:
Peleu els cogombres (o simplement renteu-los, si en voleu deixar la pell, tallant el cap i la cua), talleu-los a trocets i tritureu-los amb la batedora juntament amb l'all pelat i el julivert rentat. Afegiu-hi els iogurts i la sal al vostre gust i ja la teniu a punt per servir. Si la prepareu amb antel·lació guardeu-la a la nevera per mantenir-la freda i refrescant.

4 comentaris:

  1. Una crema refrescant molt sana i molt bona. A casa la fem semblant però sense l'all, que cru no ens agrada ;)

    ResponElimina
  2. Certament Gemma, amb la quantitat d'all que proposo, la crema queda amb un gust intens acceptable per qui li agradi l'all cru, però desagradable, potser, per a qui no li agradi. El gust depèn de cadascú. L'únic que us perdeu aleshores són les propietats beneficioses que se li atribueixen com a antiagregant plaquetari, antiarterioscleròtic, antimicrobià, etc, que no sé si es mantenen quan l'áll és cuit ;)

    ResponElimina
  3. La trobem sublim, com bé dius molt refrescant i amb poca feina, ideal per quan tornes a casa tan acolorat sense ganes de fer res!!! Moltes gràcies.

    ResponElimina
  4. Me n'alegro Cuina Vermella. Com molt bé dieu, és ideal pel temps de la calor i quan no hi ha ganes de posar-s'hi.

    ResponElimina