.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 18 de novembre del 2012

Fideus amb pollastre i corrioles

Noodles with chicken and fairy ring mushrooms / Fideos con pollo y senderuelas


Aquest és un plat ideal per a un dia fresc i humit de tardor com el d'avui. Es tracta d'una de les múltiples variants de fideus a la cassola, en aquest cas amb pollastre i corrioles (Mararsmius oreades). Les corrioles són bolets de primavera-estiu, sempre i quan hi hagi pluges, i el seu nom prové del fet que, en sortir, formen corriols en els prats. Quan es cullen, s'han de triar traient-los el tros de peu que té terra i es poden cuinar directament o bé deixar-les assecar i guardar-les en pots per anar-les consumint al llarg de l'any (és per això que en podem gaudir ara).

Ingredients (per a 4 persones):
  • 1/2 pollastre a trossos petits
  • 400 g de fideus gruixuts
  • 1 ceba
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 grans d'all
  • brou (1 l aproximadament, depèn de si els voleu més o menys caldosos)
  • oli
  • sal
  • pebre
  • herbetes (farigola...)
Preparació:
Salpebreu els talls de pollastre i fregiu-los amb una mica d'oli a la cassola.

Mentrestant, agafeu un grapat de corrioles seques i poseu-les en remull en aigua calenta.

Un cop ben ros el pollastre, retireu-lo i, en el mateix oli, feu-hi el sofregit amb els tomàquets, la ceba i els alls ben triturats prèviament amb la batedora elèctrica. El sofregit s'ha d'anar reduint i concentrant durant  mitja hora ben bé.

Un cop llest el sofregit, afegiu els fideus i rossegeu-los una mica. Així no us absorbiran tant de brou i quedaran més solts. Fins aquí, ho podeu tenir llest amb antel·lació i fer la vostra fins a l'hora de dinar.

Uns 20 minuts abans de l'àpat, afegiu-hi el pollastre altra vegada, el brou, les corrioles amb l'aigua, i les herbes, i deixeu-ho coure seguins les instruccions de l'envàs de la pasta pel que fa al temps de cocció.

No us passeu de cocció! És preferible apagar el foc (és un dir, perquè avui en dia molts cuineu amb vitroceràmica o inducció) una estona abans, quan encara hi ha brou, i deixar la cassola tapada uns minutets fins al moment de servir.

Au! Que vagi de gust.


3 comentaris:

  1. mmmmm...
    quina gana!!!
    ja tinc menú per diumenge que ve, una combinació de pasta, bolets i pollastre serà aplaudida per petits i grans de casa!!!
    una abraçada,
    anna

    ResponElimina
  2. hola anna, ens agradaia sabe quina ana ets , deixi el seu cognom, mersi :)

    ResponElimina