.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

diumenge, 21 d’octubre de 2012

Quiche d'espinacs

Quiche of spinach / Quiche de espinacas


La quiche (recepta original francesa) permet múltiples variacions a partir d'una base de pasta brisa i un farciment fet amb ous, crema de llet i allò que us vingui de gust.

Sabedora que les verdures costen d'empassar per a moltes boques, us presento la quiche d'espinacs, amb la qual potser els podreu fer mengívols per aquells que els tenen certa aversió.

Ingredients:
  • 1 base de pasta brisa
  •  4 ous
  • 200 ml de crema de llet
  • 500 g d'espinacs congelats o 300 gr d'espinacs frescos
  • un grapat generós de panses
  • formatge ratllat (el que us hi agradi)
  • sal
  • pebre
  • nou moscada
Preparació:
Preescalfeu el forn a 180ºC.
Si els espinacs són:
  • congelats: bulliu-los i escorreu-los bé.
  • frescos: coeu-los a la paella saltejant-los amb una mica d'oli.
En una paella gran, amb una mica d'oli, saltegeu-hi les panses. Afegiu-hi els espinacs i saltegeu-ho una mica tot junt per a treure'n l'excés d'aigua (sobretot si els heu bullit).
Col·loqueu la base en un motlle de manera que faci una vora. Si aquest és desmuntable, podeu posar-la tal qual. Si no, deixeu-hi el paper a sota i us serà més fàcil desemmotllar la quiche.
En un bol gran, bateu-hi els ous. Afegiu-hi la crema de llet i els espinacs amb les panses.
Salpebreu la barreja. Afegiu-hi la nou moscada al gust.
Aboqueu la barreja damunt la pasta.
Escampeu-hi formatge ratllat per damunt.
Enforneu-la durant 30-40 minuts a 180ºC.
Un cop cuita la quiche, la podeu servir calenta, tèbia o freda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada