Salmon with blue cheese sauce and caramelized potatos
Salmón con salsa de queso azul y patatas caramelizadas

Ahir van venir a dinar la Montse i en Pere. Feia molt de temps que no ens vèiem després del meu enclaustrament per les oposicions. En tornar de la passejada per les paradetes del mercat del diumenge, vam entaular-nos a casa per gaudir del dinar amb la seva companyia. A continuació de l'amanida, vam assaborir aquest salmó amb salsa roquefort, si bé jo no hi vaig posar tants acompanyaments.
Ingredients (per a 4 persones):
- 4 talls de filet de salmó
- 200 gr de formatge blau
- 300 ml de nata líquida
- un parell de patates mitjanes
- mel
- 50-100 gr de mantega
Preparació:
Peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes d'1 cm aproximadament i caramel·litzeu-les amb mel. Amb un ganivet d’untar, unteu-les amb mel i daureu-les en una paella amb una mica de mantega (ara me n'adono que jo ho vaig fer amb un pinzell i no es notava gairebé la mel). Quan estiguin dauradetes, poseu-les en una safata al forn a uns 200ºC amb unes gotes d’oli d’oliva. Al cap d’uns 15 minuts, feu el mateix amb el salmó, però sense mel. Salpebreu-lo. Passeu-lo banda i banda per la paella i enforneu-lo a la mateixa safata de les patates durant un quart d’hora havent-ne abaixat la temperatura a uns 160ºC.
I a continuació, la salsa! En una paelleta, aboqueu-hi una mica de nata líquida i el formatge blau a trossets i remeneu-ho fins que el formatge es desfaci i quedi espesset. Aneu-hi afegint nata al vostre gust. La quantitat de formatge també és cosa vostra, segons si us agrada més o menys fort.
Serviu el plat amb la salsa pel damunt o en una salsera a part.
Peleu i talleu les patates a rodanxes gruixudes d'1 cm aproximadament i caramel·litzeu-les amb mel. Amb un ganivet d’untar, unteu-les amb mel i daureu-les en una paella amb una mica de mantega (ara me n'adono que jo ho vaig fer amb un pinzell i no es notava gairebé la mel). Quan estiguin dauradetes, poseu-les en una safata al forn a uns 200ºC amb unes gotes d’oli d’oliva. Al cap d’uns 15 minuts, feu el mateix amb el salmó, però sense mel. Salpebreu-lo. Passeu-lo banda i banda per la paella i enforneu-lo a la mateixa safata de les patates durant un quart d’hora havent-ne abaixat la temperatura a uns 160ºC.
I a continuació, la salsa! En una paelleta, aboqueu-hi una mica de nata líquida i el formatge blau a trossets i remeneu-ho fins que el formatge es desfaci i quedi espesset. Aneu-hi afegint nata al vostre gust. La quantitat de formatge també és cosa vostra, segons si us agrada més o menys fort.
Serviu el plat amb la salsa pel damunt o en una salsera a part.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada