.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

dilluns, 16 de novembre del 2009

Pastís Tatin de poma

Apple tatin cake/ Pastel tatin de manzana

El pare em va donar una pasta brisa fresca que feia dies que tenia a la nevera perquè l'aprofités per fer-ne algun pastís pel dinar del diumenge. Com que tenia prou pomes, vaig pensar en un pastís Tatin, i el resultat va ser el que veieu.
Si ja teniu la pasta brisa, la resta és molt fàcil.

Ingredients: us farà falta...
  • pasta brisa
  • un parell de kg de pomes
  • 100 gr de mantega
  • 200 gr de sucre (si feu servir sucre moreno, millor, més saludable i més aromàtic)
  • crema de llet pel moment de servir.
Preparació:
En una paella o cassola, foneu-hi uns 2/3 de la mantega i cogueu-hi parcialment les pomes que prèviament haureu pelat, i tallat a meitats o a quarts sense els cors.

En un motlle d'uns 25 cm de diàmetre, foneu-hi la resta de la mantega i tot el sucre fins a fer caramel (al forn o al foc). Cal anar remenant el sucre fins que arribi a bullir i es formi el caramel. Alerta no el cremeu, que sinó s'amargarà!

Col·loqueu amb gràcia les pomes damunt del caramel i enforneu-ho uns 20 minuts a 200ºC.  Podeu posar directament els trossos de poma a coure amb el caramel, sense passar-los prèviament per la paella, al vostre gust. Passat aquest temps, treieu-ho del forn per posar-hi la massa al damunt i punxar-la, i torneu-ho a enfornar 15 minuts més aproximadament (fins que veieu que es dauri la pasta). 

Un cop acabada la cocció, deixeu-lo refredar una mica abans de  girar-lo damunt d'un plat gran o safata. Sobretot, no us precipiteu en girar-lo, perquè el caramel crema moooolt! Us ho dic per experiència. 

Aquest pastís se serveix tebi amb una mica de crema calenta de llet pel damunt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada