.

Amb aquest blog vull delectar-vos amb les receptes culinàries que vaig experimentant dia rere dia. Espero que us engresqueu a provar-les, i no dubteu a fer-me arribar qualsevol comentari o suggeriment.

divendres, 27 de novembre del 2009

Crema de moniato

Sweet potato soup/ Crema de moniato
Som a la tardor, i encara es troben moniatos. Per als que us agradin, us suggereixo aquesta crema la recepta de la qual he tret del llibre Cuina de mercat; receptes de sempre per a cuines d'ara, d'Assumpta Miralpeix.

Aquí teniu la recepta tal com la faig jo:
Ingredients per a dues o quatre racions, segons si la feu més clara o més espessa:
  • 600 g de moniatos mitjans nets amb pell
  • 200 g de patates mitjanes netes amb pell
  • 6-8 grans d'all sense pelar
  • 2 cebes mitjanes sense pelar
  • brou de pollastre
  • llet o crema de llet (opcional)
  • sal i pebre mòlt
Poseu els moniatos, les patates, les cebes i els alls sencers i amb pell en una safata i cogueu-los al forn, ja calent, durant una hora. Quan faci 25-30 minuts de la cocció, retireu els alls i peleu-los. Un cop cuit tot, peleu els moniatos, les patates i les cebes i tritureu-ho juntament amb els alls i una mica de brou. A continuació poseu la crema al foc, condimenteu-la amb sal i pebre i afegiu-hi brou per aclarir-la al vostre gust. Just abans de servir hi podeu afegir llet o crema de llet. Podeu servir-la acompanyada de pa torrat o fregit.

5 comentaris:

  1. Amb la dolçor del moniato, aquesta crema ha de quedar boníssima. I amb el dia que fa avui, ben calentona ve molt de gust.

    ResponElimina
  2. Sí, ara que ha arribat el fred venen de gust les cremetes calentones. L'últim dia que la vaig fer, però, em va quedar massa gust de patata. Per això vaig reduir-ne la proporció.

    ResponElimina
  3. no havia sentit mai això de la crema de moniato. Realment deliciós, Felicitats!
    Marc Corominas

    ResponElimina
  4. molt original aquesta manera de menjar el boniato

    ResponElimina